Tgrt Haber
08 May 2018 17:56

PÜİS'ten akaryakıt zammı konusunda çok önemli açıklama!

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt piyasasında zam beklenmediğini belirterek, "Şu anda hiç bir şekilde zam görünmüyor zaten fiyatları izliyoruz. Bugün haftanın ikinci mesai günü, 3 mesai günü daha var, sektörü takip ediyoruz, şu anda bir zam öngörmüyoruz." dedi.

PÜİS'ten akaryakıt zammı konusunda çok önemli açıklama!
püis,,akaryakıt,

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel  Başkanı İmran Okumuş, basında yer alan "akaryakıt zammının uygulanmadığı"  söylentilerine ilişkin AA muhabirinin soruları üzerine yaptığı değerlendirmede,  PÜİS olarak piyasaları izlediklerini ve fiyat oluşumlarında bir değişiklik  görmediklerini aktardı.

Akaryakıt fiyatlarının yalnızca dolar kuru veya petrol fiyatlarındaki  değişimlerden etkilenmediğini belirten Okumuş, "Şu anda hiç bir şekilde zam  görünmüyor zaten fiyatları izliyoruz. Bugün haftanın ikinci mesai günü, 3 mesai  günü daha var. Sektörü takip ediyoruz, şu anda bir zam öngörmüyoruz." ifadelerini  kullandı.

Okumuş, geçmişte petrol fiyatı ve dolar kuru düşerken benzin fiyatında  artışa gidilebildiğini hatırlatarak, "Petrol ve dolar kuru düşerken benzine 13  kuruş zam geldiğini gördük. Bu ABD'deki petrol kuyu sayısının ve benzin  stoklarının artması  azalmasıyla ilgili birşey. Sektörde çok fazla ahkam kesen  var. Biz sektörde 5 iş günü programını takip ediyoruz. Bu program dahilinde,  petrol fiyatı, dolar kuru ve dünyadaki petrol piyasalarındaki değişimlerle ilgili  yansımaları izliyoruz. Akaryakıta zam gelip gelmeyeceğini bu veriler kapsamında  ele alıyoruz. Dolayısıyla akaryakıt zammı geri çekildi diye birşey de yok. Zam  gelmedi ki geri çekilsin." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...