Tgrt Haber
19 Eylül 2017 12:25

Satılık dairelerle ilgili bu özellikleri mutlaka belirtin!

Emlak sitelerinde her gün pek çok satılık konut ilanı yayınlanıyor. Satılık konut ilanları incelendiğinde, konut sahibi olmak isteyenlerin daha çok ilgisini çekeceği düşünülen belirli özelliklerin öne çıkarıldığı görülüyor.

Satılık dairelerle ilgili bu özellikleri mutlaka belirtin!
emlak,,satılık daire,

Şehir merkezinde yer alan, ulaşımdan iç özelliklere kadar pek çok aranan kritere sahip satılık konutlar için satış süreci daha kolay işlemekle birlikte; şehir merkezine uzak bölgelerdeki satılık daireler ile ilgili alıcı bulmak daha uzun ve zorlu bir dönemi kapsayabiliyor. Bu nedenle gayrimenkul profesyonelleri, alıcıların yeni evlerinde olmasını istediği fakat satıcıların emlak ilanlarında bahsetmedikleri özelliklere vurgu yapılması gerektiğini belirtiyor. Alıcılar için önem taşıyan fakat satıcıların göz ardı ettiği özellikler arasında özellikle üç tanesi öne çıkıyor.

Ev alacaklar için depolama/saklama alanları hayat kurtarıcı bir özellik olabilir

Satılık konut arayışında olan kişiler ikiye ayrılır; emlak yatırımı yapmak için ev alanlar ve yaşamak için ev alanlar. Emlak yatırımı yapmak amacıyla satılık daire arayanlar, ileride söz konusu daireyi kiraya verecekleri için olabildiğince masrafsız ve muhtemel kiracılarına birtakım avantajlı yaşam alanları sunan dairelerle daha çok ilgilenebiliyor. Kiracıların ortak şikayetlerinden biri, eşyalarını sığdırmak ve ev yerleşiminde zorlanmak… Bu nedenle depolama/saklama alanları ileride konutu kiralamak veya satmak isteyenler için cazip bir özellik oluyor. Satılık evin dekoratif ve işlevsel depolama/saklama alanlarının bulunması, aynı şekilde, yaşamak için ev sahibi olmak isteyenlerin de satılık dairelerle ilgili kararlarını vermesinde olumlu etkiye sahip.

Şehir merkezine uzak oluşunu avantaja çevirin

Şehir merkezine uzak satılık konutlar için farklı alıcı kitlelerine hitap etmek satış sürecini hızlandırabilir. Ev sahibi olmak isteyenlerin kimisi de emeklilik döneminde şehre yakın ancak şehrin gürültüsünden uzak bir yaşam sürmek için ev arıyor olabilir. Kimi alıcılar evin yakınında bir metro istasyonu olmasını talep ederken, kimileri de yeşil alanlara yakınlığa önem veriyor olabilir.

Ekonomik özellikler herkes için ilgi çekicidir

Satılık konutun enerji verimliliğine sahip olması alıcısına daha tasarruflu bir yaşamı vadediyor olacaktır. Yalıtımlı bir binada bulunması, merkezi sistem yerine kombili bir daire olması, cephesinin güney yönlü olması, çift yönlü camlar gibi özellikler satılık daire ile ilgili alıcıların önem verdiği özellikler arasında bulunduğunu unutmayın.

Kaynak: Zingat.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...