Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2017 11:38

Soğuk hava fiyatları uçurdu

İzmir'de dondurucu soğuk nedeniyle sebze ve meyve ile balık fiyatlarında artış yaşandı.

Soğuk hava fiyatları uçurdu
zam,sebze,meyve,balık,

Dondurucu soğuklar sebze ve meyveye zarar verdi, ürün azaldı. Pazar tezgahlarında 2 TL'ye satılan ıspanak 6 TL'ye, 2 TL'den satılan pırasının kilosu 4 TL'ye çıktı. Balık fiyatlarında da benzer bir durum yaşanıyor. Kar ve fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri denize açılamayınca tezgahlardaki balığın fiyatı tırmanışa geçti. Balık tezgahlarda taze balık yerine şoklanmış balık satılmaya başlandı. Fiyatlar el yakarken, bu durumdan hem esnaf hem de dar gelirli vatandaşlar etkilendi.

ARTIŞ YÜZDE 50'LERE ULAŞTI 

Balıkçı esnafı, "Daha geçen hafta kilosunu 5 TL'den sattığımız sardalya ve hamsi 10 TL'yi buldu. Artış yüzde 50'lere ulaştı. Bu durumdan hem biz hem de işçi, emekli, asgari ücretli ve dar gelirli kesim olumsuz etkilendi" dedi. Havalar düzelip, balık bollaşmadan fiyatların inmesinin düşük ihtimal olduğu belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...