Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2015 06:31

Sosyal güvenlikte ikinci reform

Hükümet, sosyal güvenlik alanında yeni adımlar atıyor. Emekli aylığından şikâyet edenler için çifte emekliliğe destek verilirken, ileri yaşlarda uygun istihdam olanakları oluşturulacak.

Sosyal güvenlikte ikinci reform
Hükümet, sosyal güvenlik, Emekli aylığı, emekliliğe destek, istihdam,

Yaklaşık 5 milyon emekliye bu yıl yapılacak zamlarla 4 milyar liralık destek verilecek. Emeklilik tasarrufları desteklenirken, 630 bin emekliye destekleme primi indirimi ile 50'şer liralık katkı sağlanacak. Emeklilere seyyanen 100 liralık zammın yanı sıra, 65 aylığı alanların 145 liralık aylığı da 200 lira olacak. Aktif ve sağlıklı yaşlanma olanakları geliştirilirken, sağlık yardımlarının kapsamı genişletiliyor.

E-RANDEVU DÖNEMİ
Artan yaş ortalaması dikkate alınarak aktif ve sağlıklı yaşlanma desteklenecek. Evde bakım hizmetleri sosyal hizmeti de kapsayacak şekilde yeniden tasarlanacak. Sosyal güvenlik sözleşmelerine göre sağlık yardımı hakkı elde eden sigortalıların ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık aktivasyon ve provizyon sistemine dahil edilmesi sağlanacak. E-randevu projesiyle randevu sistemi etkin ve kolay hale gelecek. Sigorta işlemlerinde tam otomasyona geçiliyor. Kayıt dışı istihdam ve ücretle mücadele edilerek, prim tabanı genişletilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...