Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2015 10:27

TOKİ emeklilere ikinci baharını yaşatacak

(TOKİ), konut sahibi olmak isteyen emekliler için 17 ilde, 4 bin 354 konut inşa edilecek.

TOKİ emeklilere ikinci baharını yaşatacak
toki,emekliler,

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), konut sahibi olmak isteyen emekliler için 17 ilde, 4 bin 354 konut inşa edilecek.
TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında yeni konut üretimine devam edeceklerini ifade ederek, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ikinci baharı müjdelemektir" dedi.
17 ilde ön talep toplanacak
TOKİ Başkanı Turan, konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde, 4 bin 354 konut için ön talep toplanacağını bildirdi. 
Turan, "2+1 planında inşa edilecek konutlar için TOKİ, ilgili bankalar aracılığı ile 9-30 Aralık tarihleri arasında ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler" dedi.
Konut sahibi olmayanlar başvurabilecek
İkinci Bahar Projesi kapsamında ilk aşamada 17 ilde ön talep toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor.
Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...