Tgrt Haber
24 Nisan 2018 12:13

TOKİ Kayaşehir Kura Çekilişi ne zaman başlayacak? (2018 TOKİ İSTANBUL EVLERİ BAŞVURU)

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kayaşehir kura çekilişi ne zaman başlayacak? diye merak edenler bu habere dikkat, saatler kaldı. 2018 TOKİ İstanbul ev kura çekilişleri, TOKİ başvuruları ve daha fazlası sizler için bu haberde...

TOKİ Kayaşehir Kura Çekilişi ne zaman başlayacak? (2018 TOKİ İSTANBUL EVLERİ BAŞVURU)
toki,toki istanbul evleri kura çekimi,2018 toki istanbul kura çekilliş tarihi,TOKİ 2018 kura,TOKİ Kayaşehir

TOKİ Kayaşehir kura çekilişi başlıyor. Peki 2018 TOKİ İstanbul evleri kura çekilişleri ne zaman başlayacak? Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de yatay mimari ve mahalle konseptiyle inşa edilen 605 konutun kurası yarın çekilecek. İşte TOKİ Kayaşehir kura çekilişi hakkında merak ettikleriniz ve 2018 TOKİ İstanbul ev kura çekilişleri hakkına son detayları...TOKİ tarafından İstanbul Kayaşehir'de yatay mimari ve mahalle konseptiyle inşa edilen 605 konutun kurası yarın çekilecek. TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de kurası gerçekleştirilecek 605 konut için başvuruların 2-11 Nisan tarihleri arasında alındığını belirtti. Orta gelir katmanı için satışa sundukları 605 sosyal konuta 16 bin 946 başvuru geldiğini söyleyen Turan, kura çekiminin İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde yarın saat 10.00'da başlayacağını belirtti. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hizmet ettiklerini vurgulayan Turan, “Öncelikli hedefimiz dar ve orta gelirli bugüne kadar hiç konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşlarımızı kira öder gibi konut sahibi yapmaktır. Sosyal devletin en önemli yansıması vatandaşın barınma ihtiyacını karşılamasıdır. İdare olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Sosyal devletin en önemli yansıması bu idaredir. Vatandaşlar için yegane dost eli bir kuruluştur" ifadesini kullandı. 

Sosyal konut ürettikleri için vatandaşların kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabildiğini vurgulayan Turan, "Konut talebinde bir azalma yok, tam tersine Türkiye'nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor” açıklamasında bulundu. 

TOKİ olarak konut üretimine sadece bir bina inşası olarak bakmadıklarını belirten Turan, "Bugün Türkiye'nin dört bir yanında süren yeni TOKİ üretimleri, şehirlerimize örnek nitelikleriyle, yerel unsurları barındıran güçlü ve nitelikli yapılardır. Barınma ihtiyacının giderilmesi kadar sosyokültürel işlevlerini de önemsiyoruz. Bu nedenle milletimizin en temel özelliği ve arayışı olan dayanışma, komşuluk kültürüne imkan tanıyan semt dokusunun hayat bulduğu 'mahalle konsepti' ile de üretimler hayata geçiriyoruz. Dünden bugüne gelebilen şehirlerimize baktığımızda konutların yatay olduğunu görüyoruz. TOKİ olarak konut bölgelerinin ve genel şehir planının elverdiği alanlarda yatay mimari yaklaşımıyla çok katlı olmayan üretimler hayata geçirip, hiçbir şehirde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak diyoruz" dedi. 

Kura sonrası konut sahibi olacak vatandaşların 2 yıl bu konutları satamayacaklarını vurgulayan Turan, “Çünkü bizim önceliğimiz konutu alıp kullanacak vatandaşlarımız, yani onu alıp ondan kar edecek vatandaşlar değil. Amacımız evi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır" ifadelerini kullandı. 

Turan, kura öncesi yatırılan 5 bin lira bedelin 2 Mayıs’ta konut sahibi olamayan vatandaşlara geri iade edileceğini de kaydetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...