Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ağustos 2017 23:52

TOKİ'den Rize'ye 204 milyon liralık yatırım

TOKİ Başkanı Turan, "Devam eden projelerimiz ile Rize'de toplam yatırımımız yaklaşık 204 milyon lira olacaktır." dedi.

TOKİ'den Rize'ye 204 milyon liralık yatırım
toki,,yatırım,

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ olarak Rize'de 2 bin 174 konuttan bin 415'ini tamamlayıp vatandaşlara teslim ettiklerini bildirdi.

TOKİ Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, TOKİ Başkanı Turan'ın Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile Timya Vadisi'nde inşası devam eden 759 konutluk kentsel dönüşüm projesini incelediği belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Turan, Rize'deki kentsel dönüşüm projesinin çok iyi noktaya getirildiğini belirtti.

TOKİ'nin Rize'de büyük yatırımlar yürüttüğüne dikkati çeken Turan, şöyle devam etti:

"TOKİ olarak çayın başkenti Rize'de 2 bin 174 konutun inşasına başladık. Bunların bin 415'ini tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Konutun yanında sosyal donatılar inşa ettik. Rize'de 400 kişilik yurt, 35 iş yeri, 250 yataklı hastane, 2 cami, 150 yataklı hastane, spor salonu, arıtma tesisi inşa ettik. Devam eden projelerimiz ile Rize'de toplam yatırımımız yaklaşık 204 milyon lira olacaktır."

"Yüzyıllar boyu yaşayacak şehirler inşa etme motivasyonuyla çalışıyoruz"

Ev ve şehre dair yüksek hassasiyetle ve yeni bir vizyonla hazırlanan binlerce konut ve yerleşim projesinin, tüm nitelikleriyle milletin beklentilerini karşılayarak mutlu ve huzurlu yuvalarına güvenli birer kapı olacağının altını çizen Turan, "Yeni bir vizyonla insan ve şehir odağında son derece hassas davranıyoruz. Çok katlı yaparak bunu bir kazanca dönüştürmek mümkünken örneğin 10 kat yapabilecekken bunu yapmadık. 10 kat yerine 5 kat yaptık. Emsalin tamamını kullanmıyoruz, asla yüksek imar vermiyoruz, altında kalıyoruz. Hem insanları konut sahibi yapma hem de yüzyıllar boyu yaşayacak şehirler inşa etme motivasyonuyla çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...