Tgrt Haber
10 Ağustos 2018 16:57

Trump'ın hamlesi sonrası dolar ve euro tarihi zirveyi gördü! Türkiye ekonomik saldırı altında (Dolar ne kadar?)

Dolar ne kadar, euro ne kadar, sterlin ne kadar ile ilgili merak edilenlere bu başlık altında cevap vermeye çalıştık. Dolar/TL kuru, Perşembe gününü yurt içinde 5.50'li seviyelerde kapatmasının ardından yurt dışındaki işlemlerde yükselişini sürdürerek Asya'da 5.70'lere kadar tırmandı. Cuma sabahı 6.00 seviyesinin üzerine çıkan dolar kuru, ABD Başkanı Trump'ın açıklaması ile 6.81'lik tarihi zirveyi gördü. Euro 7,50 ve sterlin de 8,40 seviyesini aştı.

Trump'ın hamlesi sonrası dolar ve euro tarihi zirveyi gördü! Türkiye ekonomik saldırı altında (Dolar ne kadar?)
dolar ne kadar,abd,dolar,sterlin,euro,ekonomi

Dolar bugün ne kadar, euro ne kadar, sterlin ne kadar sorularının cevapları bu haberde. Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırısıyla karşı karşıya. Ülkemize yönelik amansız algı operasyonlarını şekillendiren "üst akıl" döviz üzerinden Türk ekonomisine darbe vurmaya çalışıyor. ABD'deki FETÖ'cülerin maşası haline gelen Evanjelist ideoloji ise bu saldırılara çanak tutuyor. 

GÜNÜN İLK YARISINDA DURUM

Tüm bu gelişmelerin gölgesinde Türk Lirası, bu sabah saatlerinde kayıplarını genişleterek TSİ 09:16'da dolar karşısında en yüksek 6.2826'dan alıcı bulmuştu. Euro/TL  sabah saatlerinde en yüksek 7.2254'ten işlem görürken, sterlin/TL 8.0368'yi gördü. TL, 2018'de en fazla değer kaybeden gelişen piyasa parası oldu.

TRUMP'IN AÇIKLAMASI SONRASI TARİHİ ZİRVE

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından skandal bir paylaşımda bulundu. Trump paylaşımında, "Türk lirasının ABD doları karşısında hızla düştüğünü" ifade ederek, Türkiye'den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdiğini duyurdu. Trump, "Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil." dedi. Bu açıklama sonrası döviz yeniden yükselişe geçti.

DOLAR, EURO, STERLİN NE KADAR?

Trump'ın saldırgan paylaşımları sonrası 6,81'lik tarihi zirveyi gören dolar, dalgalanmaya devam ediyor. Euro 7,50 ve sterlin de 8,40'lık yükselişin ardından ufak çaplı düşüşle karşılaşsa da değerini koruyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...