Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ekim 2015 13:45

Tüketicilere kredi kartı uyarısı

TÜSODER Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, 'Günümüzde tüketiciler sanal bir refah yaşıyor. Bunun temel nedeni, tasarruf bilincinden uzaklaşma ve plastik parayı (kredi kartı) kullanmanın cazibesine kapılmalarıdır' dedi.

Tüketicilere kredi kartı uyarısı
tüketici,kredi kartı,

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Günümüzde tüketiciler sanal bir refah yaşıyor. Bunun temel nedeni, tasarruf bilincinden uzaklaşma ve plastik parayı (kredi kartı) kullanmanın cazibesine kapılmalarıdır" dedi.
Ağaoğlu, "31 Ekim Dünya Tasarruf Günü" dolayısıyla AA muhabirine  yaptığı açıklamada, tasarruflu ve tutumlu olmanın önemine değindi. 
   Ülkenin zenginleşmesi ile gelir seviyesinin yükselmesinin, daha çok  istihdam, üretim ve ihracatla mümkün olduğuna işaret eden Ağaoğlu, Dünya Tasarruf  Günü'nün de bu konuda farkındalık oluştururlması amacıyla gerçekleştirildiğini  söyledi. 
 Kredi kartı kullananlara uyarılarda bulunan Ağaoğlu, şunları kaydetti: 
 "Günümüzde tüketiciler sanal bir refah yaşıyor. Bunun temel nedeni,  tasarruf bilincinden uzaklaşma ve plastik parayı kullanmanın cazibesine  kapılmalarıdır. Ülkemizde yaklaşık 55 milyon bireysel kredi kartı kullanımda olup  2 milyon kişi kart borçlarını ödeyemediklerinden yasal takibe düşmüştür. Bu  noktada, yıllar önce unuttuğumuz, 'Cimri olma, tutumlu ol' felsefesine milletçe  sarılmalı, ihtiyacımızdan ve ödeme imkanımızdan fazlasını harcamaktan uzak  durmalıyız. Bugün tüketicilerin büyük bölümü borcu borçla ödemekte ve mevcut  hayat standardını, temin ettiği tüketici kredisiyle sağlayabilmektedir" 
 
Aydın Ağaoğlu, günümüzde bir çok kişinin borçlu olduğuna işaret  ederek, "Alışkanlıklarımızdan vazgeçmeli veya en aza indirmeliyiz. Yılda 3 gömlek  alan kişi 1'e düşürsün, yırtılırsa yamasın giysin. Ayakkabısı delindiyse gidip  pençe yaptırsın. Yenisi 100 liraysa tamiri 20 lira. Gösterişten uzak dursun.  Yüksek teknoloji aletleri, akıllı cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar,  bunları almak için borçlanmaya değer mi?" değerlendirmesinde bulundu. 
 
  Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek de tüketicilerin  tasarrufa yönelmesini gerektiğini söyledi. 
 
 Vatandaşlardan ihtiyacı olduğu malı almadan önce, araştırma yapmasını  isteyen İmrek, ekonomik duruma göre en uygun şekilde ihtiyaçların giderilmesini  tavsiye etti. 
 
  Tüketicilerin aşırı ve uzun vadeli borçlanmadan kaçınmaları  gerektiğini vurgulayan İmrek, "Çünkü ekonomik alım gücü gün geçtikçe  pahalılaşıyor. Tüketicilerin alım gücü düştükçe, uzun vadeli borçlanmalarda  borcunu ödeyemez hale geliyor. Bunun için mümkün mertebe ihtiyacından fazlasını  tüketmemelerini öneriyoruz" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...