Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2017 18:44

Tüm çalışanlara asgari ücret zammı

1 Ocak’tan itibaren asgari ücret, çocuk sayısına ve eş durumuna göre bin 603 ile bin 710 lira arasında olacak. Asgari ücret artışı tüm çalışanların her ay aldığı AGİ’yi de 258 liraya kadar çıkaracak. Sadece asgari ücret ile çalışanlar değil her sektörde çalışanlara da zam gelecek, emekliler de asgari ücret zammından olumlu etkilenecek.

Tüm çalışanlara asgari ücret zammı
asgari ücret,çalışanlar,emeklilik,iş hayatı,asgari geçim indirimi,bağkur,doğum,askerlik borçlanması,agi,AGİ

Yeni yılda herkese zam var. Emeklilerden çalışanlara, işsizlere kadar herkesin geliri artacak. 1 Ocak'tan itibaren asgari ücret zamlanırken, bu değişim de pek çok kişinin gelirine ve ödemelerine etki yapacak. Asgari ücret yeni yılda yüzde 14.2 zamlı uygulanacak. Net asgari ücret hesabına asgari geçim indirimi (AGİ) de dahil olduğundan, çalışanların eline geçecek para eşinin çalışıp çalışmamasına ve çocuk sayısına göre değişecek.

ASGARİ ÜCRET NASIL ÖDENECEK?

1 Ocak'tan itibaren net asgari ücret; bekar işçi için bin 603 lira 12 kuruş, eşi çalışmayan çocuksuz işçi için bin 633 lira 57 kuruş, eşi çalışmayan 1 çocuklu için bin 656 lira 40 kuruş, eşi çalışmayan 2 çocuklu için bin 679 lira 23 kuruş, eşi çalışmayan 3 çocuklu işçi için de bin 709 lira 67 kuruş olarak uygulanacak. Net asgari ücret, kapıcılar için de bin 725 liraya çıktı. Yeni ücretler 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak ve Ocak maaşından itibaren uygulanacak.

ASGARİ ÜCRET İLE TÜM ÇALIŞANLARA EK GELİR

Tüm çalışanların maaşında işverenlerin yapacağı zammın yanı sıra bir artış daha olacak. Maaşlara her ay eklenen Asgari Geçim İndirimi, asgari ücretteki artışla yükselecek. Takvim'in haberine göre, asgari Geçim İndirimi, asgari ücret üzerinden belirleniyor. Çalışanın evli olup olmamasına, eşinin çalışıp çalışmamasına, çocuk sayısına göre ödenecek tutar değişiyor. 1 Ocak'ta asgari ücret artacak. Asgari ücretteki artışla birlikte, tüm çalışanların maaşına eklenen Asgari Geçim İndirimi de zamlanacak.

EMEKLİLİKTE YENİ HESAP

Erken emeklilik için doğum ve askerlik borçlanması yapmak isteyenlerin 2018'de ödeyeceği tutarlar da değişecek. Borçlanma için ödenecek en düşük ve en yüksek tutarlar 1 Ocak'ta yükseliyor. Borçlanma için günlük en az 21 lira 65 kuruş, aylık da 649,44 lira ödenebilecek. Ayrıca Bağ-Kur, tarım Bağ-Kur ve isteğe bağlı prim ödemeleri de artacak. Primlerini düzenli ödeyenler 5 puanlık indirimle daha avantajlı olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...