Tgrt Haber
05 Şubat 2016 09:52

Türk firmalarına ek kısıtlama getiriliyor

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Bakanlığın yedekte Türk şirketleri için ek kısıtlama tekliflerinin bulunduğunu bildirdi.

Türk firmalarına ek kısıtlama getiriliyor
rusya,türk firma,ek kısıtlama,

Gazetecilerin "Bakanlığın Türk şirketlerine uygulanacak kısıtlama teklifleri var mı?" sorusuna Manturov, "Evet, her zaman yedekte tekliflerimiz var" şeklinde yanıt verdi.
 Bakan Manturov, Aralık sonunda Türk hafif sanayi ürünlerinin Rusya'ya ithalatının kısıtlanması için önlemlerin hazırlandığını bildirdi. Daha önce Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Viktor Evtuhov bakanlığın Türkiye'nin hafif sanayi ürünlerinin %80'inin yasaklanmasına ilişkin teklifi hükümete sunduğunu açıkladı. Fakat bakanlık daha sonra Rus tüketicilere zarar vermemek sebebiyle kısıtlamaların yerli hafif sanayi sektörünün gelişmesinin ardından uygulanabileceğini belirtti. 
 Hatırlanacağı üzere, Rusya 1 Ocak'tan itibaren Türkiye'den domates, soğan, lahana, salatalık, portakal, mandalina, üzüm, elma, armut, şeftali, erik ve çilek alımını durdurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...