Tgrt Haber
11 Haziran 2015 02:20

5 bin anneye müjde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Strateji Geliştirme Başkanı Muhiddin Şahin, Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nden 5 bin annenin faydalanacağını belirterek, “Proje ile evde çocuk bakım hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla kayıtlı kadın istihdamı teşvik edilecektir” dedi.

5 bin anneye müjde
muhiddin şahin, sgk

Ev hizmetlerinde çalışanlar arasında kayıt dışı çalışmanın, diğer sektörlere göre daha yaygın olduğunun altını çizen Şahin, şöyle konuştu: “Proje ile evde çocuk bakım hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla kayıtlı kadın istihdamı teşvik edilecektir. Bu kapsamda küçük çocuk sahibi çalışan annelere mali destek verilmek suretiyle çocuk bakıcısı istihdam etmeleri sağlanacak, böylece anneler çalışıyorsa işine geri dönebilecek, çalışmıyorsa iş gücü piyasasına ilk kez katılacak ve kayıtsız çalıştırdığı çocuk bakıcısını kayıtlı hale getirecektir.”
39.6 MİLYON AVRO BÜTÇE
Şahin, 2015 yılının ilk çeyreğinde başlayan ve 2017 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanacak projenin ilk etapta İzmir, Bursa ve Antalya illerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Şahin, projenin toplam bütçesinin 39,6 milyon avro olduğunu ve bu miktarın yüzde 85'inin Avrupa Birliği tarafından karşılanacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...