Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2015 22:43

Bakan Çelik açıkladı, en az 10 bin kişi alınacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, evde çocuk bakımı projesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bakan Çelik açıkladı, en az 10 bin kişi alınacak
bakan çelik, bakan,

Başvuruların "www.sgk.gov.tr ile proje web sayfası ve www.evdecocukbakimi.net" üzerinden başlayacağını belirten Çelik, "Çocuk sahibi kadınların işgücüne katılımını olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri olan çocuk bakımı sorununa, yapıcı bir yaklaşımla çözüm bulma amacı taşıyan ve 5 bin anne ile 5 bin çocuk bakıcısı olmak üzere en az 10 bin kadının kayıtlı istihdamını etkileyecek olan önemli proje" dedi.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadınların kayıtlı istihdamına katkı sağlamayı hedefleyen projeye ilişkin, "Toplumumuzun temel taşı olan kadınların kayıtlı istihdamına katkı sağlamayı hedefleyen, "Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyon"u kapsamında, çalışan ve çocuk sahibi annelere verilecek hibe için ön başvuruların, 25 Haziran 2015 tarihi saat 10:00 itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumunun web sayfası www.sgk.gov.tr ile proje web sayfası www.evdecocukbakimi.net üzerinden başlayacağı müjdesini sizlerle paylaşmaktan dolayı sevinç duymaktayım. Tarih boyunca toplum içerisinde en kutsal ve en temel görev olan "annelik" göreviyle taçlandırılan kadınlar, modern çağla birlikte çalışma hayatında ve sosyal hayatta yer bularak, birçok görevi daha omuzlamışlar ve omuzladıkları bu görevleri başarıyla icra etmişlerdir. Bugün artık ülkemizde kadınlar, iş, sanat, spor, eğitim, sağlık, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlarda önemli görevler üstlenmekte ve üstlendikleri görevleri üstün başarı ile yerine getirmektedirler" açıklamasında bulundu.

"5 BİN ANNE İLE 5 BİN ÇOCUK BAKICISI OLMAK ÜZERE EN AZ 10 BİN KADININ KAYITLI İSTİHDAMINI ETKİLEYECEK BİR PROJE"

Çelik, "Kadınların sağladıkları bu başarı ülkemiz adına bir övünç kaynağı olmakla beraber, bu noktada biz siyasilere, kadınların toplumsal hayata katılımı önündeki engelleri kaldırma görevi düşmektedir. Bu noktada, çocuk sahibi kadınların işgücüne katılımını olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri olan çocuk bakımı sorununa, yapıcı bir yaklaşımla çözüm bulma amacı taşıyan ve 5 bin anne ile 5 bin çocuk bakıcısı olmak üzere en az 10 bin kadının kayıtlı istihdamını etkileyecek olan bu önemli projenin, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BAŞVURULAR 25 HAZİRAN'DA"

Açıklamada, "Başvurular www.sgk.gov.tr ve www.evdecocukbakimi.net adresleri üzerinden 25 Haziran 2015 tarihi saat 10:00 itibariyle başlayacak olup, Bursa ve İzmir için 1.750 asıl ve 1.750 yedek başvuru sahibine ve Antalya için ise 1.500 asıl ve 1.500 yedek başvuru sahibine ulaşılıncaya kadar devam edecektir. Projeden yararlanmak isteyen adayların Sosyal Güvenlik Kurumunun web sayfası www.sgk.gov.tr ile proje web sayfası www.evdecocukbakimi.net dışında her hangi bir web sayfasına itimat etmemeleri ve kişisel bilgilerini hiçbir şekilde paylaşmamaları gerekmektedir" bilgisine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...