Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Mart 2017 21:29

Türkiye'de 2020'ye kadar 3 milyon kadın istihdamı hedefleniyor

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, Türkiye'de 2020'ye kadar 3 milyon kadını istihdam etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de 2020'ye kadar 3 milyon kadın istihdamı hedefleniyor
kadın girişimciler, istihdam

New York'ta düzenlenen "Geleceğin Kadın Liderleri Projesi" konulu basın toplantısına KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Sanofi İnsan Kaynakları Direktörü Türkan Özcan ve KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Servisîmin Cömert Birced katıldı. 

Oktar, kadın girişimciliğini desteklemek için Eylül 2002'de 37 kadın girişimci tarafından kurulan KAGİDER'in farklı projeler ürettiğini belirterek, "Hedefimiz 2020'ye kadar 3 milyon kadını istihdam etmek." dedi.

Bu hedefi gerçekleştirebilmek için KAGİDER'in farklı stratejileri olduğunu ifade eden Oktar, bunların arasında eğitim ve akıl hocalığı (mentoring) vermek, iletişim ağları sayesinde kadın girişimciler arasında birliktelik sağlayabilmek, KAGİDER'in etki alanını tüm ülkeye yaymak, özel sektör ve markalarla işbirliği yapmak, uluslararası ilişkiler kurmak, genç kadınların özgüvenini sağlayarak istihdama dahil etmek olduğunu dile getirdi.

Oktar, Türkiye'de kadın ve erkeklerin ekonomiye eşit oranda ulaşabilmesi durumunda ülke genelinde kişi başına gelirin yüzde 33 artacağını belirtti.

Türkiye'deki kadın istihdamında yüzde 7'lik bir artış olması durumunda, yoksulluğun yüzde 15 azalacağına işaret eden Oktar, Türkiye'de kadın istihdamının da yüzde 27 seviyesinde olduğunu bildirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Gelişen dünyada, bir kız çocuğu 7 yıllık eğitim alırsa ortalama 4 yaş daha geç evleniyor. Yani, eğitim, iş hayatına katılmakta, aynı zamanda da kadının evlilik yaşına gelmesi ve daha üretken olarak çalışması için de önemli. Ekonomik ve İşbirliği Kalkınma Örgütü (OECD) bir raporuna göre, eğitim, istihdam ve girişimcilik arasında bir bağlantı var. Biz KAGİDER olarak diyoruz ki diplomanızı duvara asmayın, o diplomanızı kullanın."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...