Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2018 16:40

Türkiye'nin yüreğini yakan cenazede Erdoğan ağladı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Suriye sınırında terör örgütü unsurlarıyla girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan (30) Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye'nin yüreğini yakan cenazede Erdoğan ağladı
erdoğan,

Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki cenaze namazına şehidin yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sayıda siyasi katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin vasiyetini yerine getireceklerini söyledi.

Cenaze namazı sonrası şehit Özalkan'ın tabutu başında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musa Özalkan'ın Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'ndaki ilk şehit olduğunu belirterek, "Öncelikle iki merhumumuza da Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimiz Musa Özalkan, Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Rabbimiz, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz.' Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor" dedi.

 

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz Mehmetlerimiz bu karda- kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar. Kimlere karşı?; Teröristlere karşı. Herhangi bir kavme, herhangi bir ırka karşı yapılan bir operasyon değildir. Bu operasyonu zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. İnancımız tam. Kararlıyız, azimliyiz. Dünyada ‘Şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmış', buna bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar bu milletindir. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek. Üç beş soysuza bu sınırlarda soluk aldırmayız."

 

‘ŞEHİDİMİZİN VASİYETİNİ TÜRK MİLLETİ OLARAK YERİNE GETİRİRİZ'

Erdoğan, şehit Özalkan'ın arkadaşlarına gönderdiği mesaj ve tweetlerdeki vasiyetini de hatırlatarak, "Yavrumuz attığı tweetlerle de adeta geleceği okudu. Adeta şehadetten kendisine gelecek olan paranın bile nereye yatırılması gerekeceğini orada bildirdi. Bu millet güçlü. Biz evladımızın bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak kendimiz hallederiz. Onu da yerine getiririz" dedi.

Daha sonra şehit Özalkan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında top arabasına kadar götürüldü. Askeri kortej eşliğinde top arabası ile bir süre taşınan şehidin cenazesi daha sonra defnedilmek üzere Ayaş ilçesi Bayat Köyü mezarlığına götürüldü.

ERDOĞAN, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı için saf tutulduğu sırada şehit Özalkan'ın Türk bayrağına sarılı tabutunu görünce gözyaşlarını tutamadı. Erdoğan, gözyaşlarını yanında bulunan mendiliyle sildi.

Türkiye'nin yüreğini yakan cenazede Erdoğan ağladı

Türkiye'nin yüreğini yakan cenazede Erdoğan ağladı

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...