Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2016 09:29

TUSKON'un kaçak yöneticileri Tayvan'da

FETÖ’nün finansörü TUSKON’un kaçak yöneticilerinin izi bulundu.

TUSKON'un kaçak yöneticileri Tayvan'da
tuskon,fetö,

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans ayağına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında kapatılan TUSKON'un Kaçak yöneticilerinin Türkiye'nin siyasi olarak tanımadığı Tayvan'da olduğu öğrenildi. İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgiye göre, derneğin başkanı Rızanur Meral'in de aralarında bulunduğu üyeler 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi öncesinde Türkiye'den kaçtı. Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, bir süre Çin'in güneyindeki bazı eyaletlere yerleşen üyeler, Türk hükümetinin bu ülkeyle yürüttüğü diplomatik süreçlerden sonuç alınacağı endişesiyle buradan ayrıldı. Rotalarını Tayvan ve Hong Kong'a kırdı.
50 İSME ÖZEL KORUMA
Aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 50'den fazla TUSKON üyesi Tayvan'da özel oturum izinleriyle koruma altına alındı. Bazı üyelerin ise sahte kimlik çıkarıp, isim değiştirerek ülke içinde aktif ticaret yaptıkları hatta dünya genelindeki himmet trafiğini de buradan dizayn ettikleri belirlendi.
TÜRKİYE'Yİ KÖTÜLÜYORLAR
FETÖ'nün en güçlü olduğu ülkeler arasında gösterilen Tayvan'da TV kanalları ve üniversitelerdeki konferanslarda sıkça Türkiye aleyhtarı yayınlar yapıldığı da ortaya çıktı. Hatta sadece cemaat üyeleri değil bizzat Fethullah Gülen'in kendisi de Tayvan'ın en büyük kanallarında birçok defa canlı yayınlara alındı. Gülen'in buradaki yayınlarından birinde ise alenen Türk halkına hakaret ettiği tespit edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye-Tayvan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Yavuz Onay, kendilerine de bu konuda sıkça ihbarlar geldiğini ifade etti. Tayvan'ın Türkiye ile olan siyasi durumu nedeniyle bu tür konularda kullanıldığını ifade eden Onan, "Çin'den veya Hong Kong'dan Tayvan'a kolayca geçiliyor. Bir vize uygulaması yok. 6 ay boyunca da burada kimseye hesap vermeden kalınıyor. Özellikle Çin'in FETÖ yapılanmasına karşı olan tutumu sertleşmeye başladı. Bunun da etkisi ile hakkında arama kararı olan işadamlarının bu yolu seçiyor olması muhtemeldir. Tayvan'da Türkiye'nin sadece ticaret müdürlüğü var. Büyükelçilik gibi kurumlar yok. Bu isimler ancak pasaport süreleri dolduğunda Türkiye'ye gönderilebilir" açıklamasını yaptı.

KİMSEYE İŞ YAPTIRMIYORLARDI

FETÖ'nün Tayvan'da uzun zamandır yapılandığını ifade eden Onan, sözlerine şöyle devam etti: "Geçmişte üyelerimizden çok sık şikâyet alıyorduk. Cemaat üyelerinin kendileri dışında hiç kimseye ticaret yapma imkânı vermediğini anlatıyorlardı. Ancak yaptırım olarak biz de pek bir şey yapamıyorduk."

BÖCEKLER DE ORADAN GELMİŞTİ

Tayvan'ın adı FETÖ operasyonlarında daha önce de geçmişti. Yakın zaman önce tutuklanan Tayvan İmamı Hüseyin Kızmaz'ın telekulak operasyonlarında kullanılan birçok teknik aletin tedarikçisi olduğu ortaya çıkmıştı. Yine Kızmaz'ın Tayvan'a kendilerinden olmayan Türk işadamlarını sokmamaya çalıştığı, hatta kendilerine muhalif olanların da işyelerini bürokrasideki güçlerini kullanarak kapattırdığı basına yansımıştı.

TİCARET ÇARKINDA HÂLÂ ETKİNLER

Çin'in adeta arka bahçesi konumunda olan Tayvan dış ticarette oldukça güçlü bir pazar ağına sahip. Tayvanlı işadamları Çin'deki ucuz maliyetlerden faydalanmak için orada ürettikleri ürünleri ABD, AB, Türkiye ve Japonya'ya satıyorlar. FETÖ de bu ticari çarkın içinde etkin olarak halen yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...