Tgrt Haber
17 Nisan 2015 14:13

Vatandaşa çok önemli uyarı

Recep Biçer, 'KOSGEB desteği için '3-5 bin lira masrafımız olacak şu hesaba bu parayı yatırırsanız, 1 hafta sonra krediniz hazır' diye fırsatçılık yapan kötü niyetli insanlar var.

Vatandaşa çok önemli uyarı
maaş,para,uyarı,kosgeb,

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanı (KOSGEB) Recep Biçer, "KOSGEB desteği için '3-5 bin lira masrafımız olacak şu hesaba bu parayı yatırırsanız, 1 hafta sonra krediniz hazır' diye fırsatçılık yapan kötü niyetli insanlar var. KOSGEB'e ulaşmak isteyen vatandaşların, resmi kanalları kullanmalarını rica ediyoruz" dedi.
Biçer, AA muhabirine, 2010 yılından bu yana 70 bin işletmeye yaklaşık 1,2 milyar liralık destek sağladıklarını ifade etti. Bu kaynaktan faydalanmak isteyen kötü niyetli kişiler de olduğunu belirten Biçer, kendisini KOSGEB yetkilisi gibi tanıtıp, insanlardan nemalanan kişiler olduğunu söyledi. Bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını anlatan Biçer, "İşletmeleri arayıp, 'Biz KOSGEB temsilcisiyiz, size kredi sağladık, şu belgeleri hazırlayıp bize verirseniz, biz sizin adınıza müracaat edip şu kadar para, destek alacağız' şeklinde bu işi fırsata dönüştürmek isteyen insanlar var" diye konuştu.
'YENİ DOLANDIRICILIK ŞEKLİ'
Biçer, fırsatçıların yeni bir dolandırıcılık yolu bulduğuna dikkati çekerek, "Telefon üzerinden, veri tabanına kayıtlı ne kadar işletme varsa gözlerine kestirdiklerini sırayla arayıp, sohbetin belli bir anında 'Efendim bu işler için 3 bin lira, 5 bin lira masrafımız olacak şu hesaba bu parayı yatırırsanız, 1 hafta sonra krediniz hazır' şeklinde fırsatçılık yapan kötü niyetli insanlar var" ifadesini kullandı.
KOSGEB ile çalışanlara kesinlikle bu tür sözlere kanmamaları uyarısında bulunan Biçer, vatandaşlardan fırsatçıları kendilerine bildirmeleri ya da Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunmalarını istedi. Biçer, söz konusu dolandırıcılık şeklinin, kurumun ismini lekelediğini vurgulayarak, "KOSGEB'e ulaşmak isteyen vatandaşların, resmi kanalları kullanmalarını rica ediyoruz" dedi.
Biçer, sosyal ağlarda da bu tarz aldatıcı hesapların olduğunu vurgulayarak, "Göreve başladıktan sonra benim adıma bile bir Twitter hesabı açıldığını farkettim. Bunun kapatılması için resmi başvurularda bulunduk. Bu tür şeyleri kurum olarak takip etmeye çalışıyoruz, web sayfamızdan, Facebook ve Twitter hesabımızdan da uyarılarda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
Küçük ölçekli işletmelerin büyümesi yanında orta ve büyük ölçekli işletmelerin de kurumsallaşma ve markalaşmasına odaklanacaklarına işaret eden Biçer, destekleri olabildiğince KOBİ'lere ulaştırmaya çalışacaklarını söyledi
'PROSEDÜRLER AZALTILACAK'
KOSGEB Başkanı Biçer, krediye ulaşma noktasında bürokrasiyi azaltacak çalışmalar yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Başbakanlığımızın başkanlığında kamu kuruluşlarında bürokrasinin azaltılmasına yönelik genel bir çalışma var. Biz de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda 'süreçleri nasıl daha iyileştirebiliriz, kısaltabiliriz' diye çalışıyoruz.
KOSGEB kaynağından veri tabanımızda olan herkesin belli şartlar altında istifade etmesini amaçlıyoruz. Kurum olarak bu süreçleri kısaltacak, başvuranların daha kısa sürede ulaşabilmesine imkan verecek sadeleştirmeler yapmayı düşünüyoruz."
Biçer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında, verilen desteklerin analizi için Etki Değerlendirme Dairesi Başkanlığı kurulduğunu hatırlatarak, "Biz de kaynakların daha etkin analizi için çalışıyoruz, Bakanlığın bu yönde direktifi ve tavsiyesi var. Bakanlığın Etki Değerlendirme Dairesi Başkanlığını örnek alarak biz de benzer bir yapıyı oluşturacağız" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...