Tgrt Haber
07 Haziran 2018 10:08

Yapılandırmaya beş günde 42 bin başvuru yapıldı

2 Haziran’da başlayan borç yapılandırması için 5 günde 42 bin 164 başvuru yapıldı. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Yapılandırmadan yararlananların borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak” dedi.

Yapılandırmaya beş günde 42 bin başvuru yapıldı
yapılandırma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından dün yapılan açıklamaya göre; 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından yürürlüğe girdiği hatırlatılarak; “2 Haziran 2018 tarihi itibariyle hem elektronik ortamda, hem Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı il müdürlüklerinde, hem de posta yoluyla yapılandırma başvuruları alınmaya başlamış olup, şu ana kadar 42 bin 164 başvuru olmuştur” denildi.

TEMİNAT İSTENMEYECEK

Açıklamaya göre; yapılandırma kapsamında yapılacak ödemeler tutarında, tatbik edilen hacizler kaldırılacak. Yapılandırmadan yararlananların borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak. Güncellenen borçların peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90’ının silineceği ifadelerine yer verildi.

Son müracaat tarihi 31 Temmuz

Yapılandırmada, son müracaat tarihinin 31 Temmuz 2018 olacağı bilgisi paylaşıldı. İlk taksit ve peşin ödeme süresinin 31 Ağustos 2018 olduğu belirtilen metinde, ödemelerin 2 ayda bir taksitler halinde 6-9-12 veya 18 taksit tercihiyle yapılabileceği aktarıldı. İl özel idareleri ve spor kulüplerine azami 36 taksit, belediyeler ve bunlara bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlara ise 144 aya kadar taksit imkânı sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...