Tgrt Haber
03 Haziran 2023 16:13 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 17:13

Yeni kabinenin ilk işi asgari ücret: İşte madde madde temmuz zammı

Asgari ücret ara zam için geri sayım başladı. Yeni kabinenin açıklanmasıyla ekonomi takvimi belli olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun haziran ayı içerisinde yapacağı toplantı tarihlerinin önümüzdeki hafta içi netleşmesi bekleniyor. Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Yeni kabinenin ilk işi asgari ücret: İşte madde madde temmuz zammı
asgari ücret,temmuz zammı

Yeni kabinenin açıklamasıyla önümüzdeki haftadan itibaren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı takvimi ve yol haritası netleşecek. Ekonomi yönetiminin yeni dönemde masasında asgari ücret zammı yer alacak. Enflasyon farkının ve refah payının etkili olacağı yeni asgari ücret zammı milyonlar tarafından merak ediliyor.

ASGARİ ÜCRET İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'nin haberine göre, pandemi döneminde 160 milyar dolar civarında seyreden ihracat geliri 250 milyar doları aştı. Bu 90 milyar dolarlık katma değerin daha homojen tabana yayılması için asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere; engelli maaşları, dul-yetim aylıkları, evde bakım destekleri ile sosyal transfer harcamaları artırılacak.

İLK İŞ ASGARİ ÜCRET

Konu hakkında Başkan Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi ilgili Bakanlıklara talimatlarını vermişti. Yeni Kabine'nin belli olmasının ardından ilk adım asgari ücret için atılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun takvimi önümüzdeki hafta netleşiyor.

MADDE MADDE TEMMUZ ZAMMI

•    Enflasyon farkı ve refah payı ile maaşlar belirlenerek alım gücü yükseltilecek
•    Maaşlara vergi düzenlemesi yapılarak çalışanların gelirleri artırılacak
•    Kamu işçisine verilen zam oranı enflasyon rakamlarının yanında önemli bir referans olacak
•    Enflasyonu baskılayıcı tedbirler alınacak ve artan alım gücü korunacak
•    Sosyal devlet anlayışını güçlendiren yasal düzenlemeler yapılacak

Yeni kabinenin ilk işi asgari ücret: İşte madde madde temmuz zammı

ENFLASYON VE REFAH PAYI BELİRLEYİCİ OLACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı için refah payı müjdesini verdi. Erdoğan, toplumun her kesiminin alım gücünün artırılacağının altını çizerken, hem enflasyon farkı hem de refah payı ile maaşların artacağının müjdesini verdi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN DÜĞMEYE BASILACAK

YSK, 2023 seçimleri için kesin sonuçları açıkladı. Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası gözler yeni Kabine'ye döndü. Cumartesi akşam saatlerinde (21:00-22:00) yeni Kabine'nin açıklanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının netleşmesi sonrası hükümetin asgari ücret için mesaisi başlayacak.

YENİ ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENECEK
 

•    Yeni asgari ücret için 500 dolar kritik eşik olarak belirlenecek.
•    Asgari ücret için 6 aylık enflasyon rakamları önemli bir kıstas olacak.
•    Net asgari ücrete ara zam tutarı refah payı ile belirlenecek.

 

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
emekli 6 Haziran 2023 21:15

Hani ssk bağkur emeklileri ile ilgili bir açıklama duymadık köprüyü geçtikmi acaba

Sonraki Haber Yükleniyor...