Tgrt Haber
01 Mart 2017 11:59

Yevmiyeli çalıştığı işte 'patron' oldu

Hatay'da günlük ücretle çalışan tarım işçisi üç çocuk annesi Süheyla Yiğitbaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi Hibe Projesi" sayesinde kendi serasını kurmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yevmiyeli çalıştığı işte 'patron' oldu
yevmiye,

Hatay'da, üç çocuk annesi 35 yaşındaki Süheyla Yiğitbaş, günlük ücretle tarım işçisi olarak çalışırken yaptığı hibe başvurusunun olumlu sonuçlanması üzerine kendi serasını kurdu.

Eşiyle mahalledeki komşularının bahçe ve seralarında çalışarak kazandıkları yevmiyeyle geçinen Yiğitbaş, geçen yıl bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi"ne başvurdu.

"Acaba olur mu?" düşüncesiyle başvurusundan kimseye bahsetmeyen Yiğitbaş, 30 bin lira hibe almaya hak kazandı. Hibeyle 1 dönümlük arazide domates serası kuran Yiğitbaş, kendi işinin patronu olmanın mutluluğunu yaşadı.

Serasında yetiştirdiği domateslerin ilk hasadını yapmaya hazırlanan Yiğitbaş, geleceğe artık daha güvenle bakıyor.

Yiğitbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıllık eşiyle çalıştığı bahçe işlerinden kazandıkları aylık ortalama bin lirayla geçimlerini sağladıklarını söyledi.

Maddi durumları kötü olduğu için iş kurma şansının bulunmadığını ancak hibe alması sayesinde hayatının değiştiğini belirten Yiğitbaş, şöyle devam etti:

"Projeyi duyunca kendime bir dosya hazırladım. Birkaç gün sonra onaylandığını ve devlet tarafından bana 30 bin lira hibe çıktığını öğrendim. Şansım yaver gitmişti, çok mutlu oldum, sonra çevredekilerle paylaştım. Geldik paramızı aldık ve seramızı kurduk. Herkes sevindi benim için, hatta adım mahallede 'genç çiftçi' olarak anılıyor."

"Şimdi kendi seramda işçi çalıştıracağım"
İşi sayesinde eğitimleri süren üç çocuğunun geleceği için daha iyi planlar yaptığını bildiren Yiğitbaş, üretiminden kazandığı parayla ikinci serasını kurmayı amaçladığını kaydetti.

Maddi imkansızlıklar içinde hayalini kurduğu hayatı yaşama şansı yakaladığını ifade eden Yiğitbaş, "Akşama kadar başkalarının arazisinde çalışırdık, böyle yapmaktansa kendi işimiz olsun dedik. Çok şükür oldu ve artık kendi seramda çalışıyorum. Şimdi kendi seramda işçi çalıştıracağım." diye konuştu.

İsteyen her kadının başarı elde edebileceğini vurgulayan Yiğitbaş, evde oturan kadınların harekete geçmesini istedi.

Serada eşine yardım eden Altan Yiğitbaş ise karısıyla gurur duyduğunu söyledi.

 

Kazandıkları hibeyle hayatlarının bir anda değiştiğini anlatan Yiğitbaş, "Daha geçen seneye kadar cebimizde bir kuruş yoktu, maddi durumumuz çok zayıftı. Günlük kazandıklarımızla karnımızı doyuruyorduk. Şans bize de güldü ve bu proje sayesinde iş sahibi olduk. Şimdi çok şükür 3 bin 600 kök domatesimiz oldu. Allah devletimizden razı olsun." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...