Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2016 19:28

Yıllardır bekleniyordu ve sona gelindi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımının sağlamaması nedeniyle halk tarafından 'Dokuzuncu Gezegen' olarak adlandırılan Kar Tüneli'nde sona gelindi.

Yıllardır bekleniyordu ve sona gelindi
van, saray, tünel, son,

Van'ın Bahçesaray ilçesinde "Dokuzuncu gezegen" olarak adlandırılan bölgede kışın yolların kapanmaması amacıyla 4 yıl önce yapımına başlanan kar tüneli çalışmalarında sona gelinmesi, ilçe halkını sevindirdi.

Kışın olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ve kapanan karayolu nedeniyle ulaşımın sağlanamaması, adeta dünya ile bağlantısının kesilmesi nedeniyle ilçe halkı tarafından "Dokuzuncu gezegen" olarak adlandırılan Bahçesaray karayolunda inşa edilen kar tüneli çalışmaları tamamlandı.Bölgede yaşayan vatandaşlardan Hayrettin İltemiş yaptığı açıklamada, ilçe yolunun kış aylarında sürekli kapandığını söyledi. Yapılan kar tüneliyle karayolunun artık kapanmayacağını ifade eden İltemiş, uzun zamandır bu tünelin açılmasını beklediklerini dile getirdi.

"İnşallah bir daha yolumuz kapanmayacak"

İltemiş, yapılan hizmetten memnun olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Burada kar tüneli yapılmadan önce yol sürekli kapanıyordu. Birkaç yıl önce devletimiz tarafından kar tüneli yapılmaya başlandı. Şimdi çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Henüz açılışı yapılmadı ama önümüzdeki birkaç gün içerisinde açılmasını bekliyoruz. Önceki yıllarda bu yolda çok zorluk yaşadık. Her gün en ufak bir kar yağışında bile araçlarımıza zincir takarak bu yoldan geçebiliyorduk. Buraya sürekli çığ düşüyor ve yol kapanıyor. Bu tünelin yapılmasıyla inşallah bir daha yolumuz kapanmayacak. Allah devletimizden ve bu kar tünelini yapanlardan razı olsun."

"Bazen aylarca Van'a gelemiyorduk"

Van-Bahçesaray yolunda yolcu taşımacılığı yapan Rüstem Yücel de Karapet Geçidi'nde kar yağışı ve çığlar nedeniyle yolun yaklaşık sekiz ay kapalı kaldığını söyledi.
Kar tüneliyle yolun artık kapanmayacağını ifade eden Yücel, "Kış ayı boyunca her gün yolumuz kapanıyordu. Bazen aylarca Van'a gelemiyorduk. Ama Allah devletimizden razı olsun ki tünel yapıldı. Artık yolumuzun kapanmayacak olması bizi çok sevindirdi." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...