Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2017 19:26

Yüksekova'nın yarım asırlık sorunu çözülüyor

Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi, ilçede 50 yıldır yaşanan içme suyu sorununu çözmek için 55 milyon liralık yatırımla "İçme Suyu Projesi"ni hayata geçirecek.

Yüksekova'nın yarım asırlık sorunu çözülüyor
yüksekova, sorun, hakkari,

Valilik kararıyla Yüksekova Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinin yanına, ilçede yıllardır devam eden sorunları çözmeye dönük projeleri de ekledi.

50 YILDIR DEVAM EDİYOR

Bu kapsamda Yüksekova'da yaklaşık 50 yıldır devam eden içme suyu sorununu çözmek için "İçme Suyu Projesi" başlatıldı.

55 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Yüksekova'nın yarım asırlık sorunu çözülüyor

55 milyon liraya mal olması beklenen proje çerçevesinde farklı noktalarda iş makineleriyle çalışma yürüten yüklenici firma ekipleri, 2,5 kilometrelik kazı çalışmalarının ardından çelik boru döşedi.

Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksekova'nın yeniden bir yapılanma ve değişim sürecine girdiğini söyledi.

İlçenin artık terörle değil hizmetle anılmaya başlandığını belirten Kaşıkçı, "13 kuyudan vatandaşımıza su veriyoruz. Bu su hiçbir arıtmaya, ilaçlamaya tabi tutulmadan doğrudan vatandaşımıza veriliyor. Devlet kararını verdi. Bu kapsamda 200 bin nüfusa hitap edecek bir proje hazırladık. Bu projenin tamamında 240 kilometrelik hat döşüyoruz. Bütün mahallelerimizde, sokaklarımızda hatların tamamı yenileniyor." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...