Tgrt Haber
 - Tüm zamanların rekoru
26 Kasım 2023 - 12:17

Yatırımcı konuttan vazgeçti, arsa ve tarla satışları tüm zamanların rekorunu kırdı

Otomobil ve konutun yatırım olmaktan çıkması borsayla beraber arsa ve tarlalara olan talebi artırdı. Arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları yılın ilk 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı.
 - Evler satılmıyor, fiyatlar yükseliyor
16 Kasım 2023 - 17:12

Konutta fiyatlar arttı, talep azaldı: İstanbul ev satışında başı çekti

Ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 8,7 azaldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları yıllık yüzde 89 artış gösterdi.
Emlak - Emlak
19 Ekim 2023 - 12:44

İnşaat sektöründe istihdam rekoru kırıldı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ağustos ayında gayrimenkul faaliyetleri sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
 - Sahte fotoğrafla konut vurgunu
15 Ekim 2023 - 09:46

Sahte fotoğrafla konut satışını Bakanlık affetmedi, firmalara cezayı kesti!

Aldatıcı reklam, konut ve araçta fahiş fiyatlarla mücadelesini sürdüren Ticaret Bakanlığı ilan platformlarını da sıkı takibe aldı. Bakanlık, sahte konut fotoğraflarıyla vatandaşları kandıran, 5 gayrimenkul firmasına toplam 575 bin TL idari para cezası kesti.
 - Ev fiyatları artacak mı?
12 Eylül 2023 - 10:54

Ev fiyatları artacak mı? Konut maliyetleri hem aylık hem yıllık olarak arttı

Türkiye 2022 yılı ve 2023 yılı boyunca dünyada ev fiyatlarının en fazla olduğu ülke olarak zirvedeki yerini korudu. Ev almak isteyenler fiyatların düşmesini beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı.
 - Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem
20 Ağustos 2023 - 16:39

1 Eylül'de başlıyor! Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarını arabulucu çözecek

Kiracı ev sahibi davaları gün geçtikçe artarken iki taraf arasındaki anlaşmazlıkların çözümünde yeni dönem başlıyor. Düzenlemeyle kiracı ve ev sahipleri arasındaki sorunlar ara bulucular yoluyla 1 ay içinde çözüme kavuşturulacak.
 - Yeni oyun 'uyarlama'
12 Ağustos 2023 - 10:17

Kiracılar dikkat, geriye dönük borçlu çıkabilirsiniz! İşte ev sahiplerinin yeni dava yöntemi

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kavgalar yaralama olaylarına kadar gidince mahkemeler davalarla dolup taştı. Bu yılın ilk 6 ayında 47 bin kira tahliye davası açıldı. Ev sahipleri istemedikleri kiracılar evlerinden çıkarmak için türlü türlü yola başvururken bu kez yeni bir yöntem olan "sözleşme uyarlama” davalarına başvurmaya başladılar.
Emlak - Emlak
09 Ağustos 2023 - 15:05

Konut fiyatları dünyada en çok Türkiye'de arttı!

Türkiye dünyada 56 ülke içinde konut fiyatlarının en fazla arttığı ülke oldu. İngiltere merkezli bir danışmanlık şirketinin araştırmasına göre, Türkiye’de konut fiyatları yüzde 132,8'lik artış oranı ile ilk sırada.
 - Tavan sınırı gündemde
08 Ağustos 2023 - 10:28

Fahiş site aidatı için 3 bakanlık harekete geçti: Tavan sınırı gündemde

Kira artışlarına paralel olarak artan site aidatları son dönemlerde kiralara yaklaştı. Sitelerde yaşayanlar bu duruma isyan ederken iki bakanlık harekete geçti. Buna göre, aidatlar için yasal çerçeve hazırlanacak, torpil ve şaibe ortadan kalkacak. Yüksek zamlar fahiş artış olarak nitelendirilecek ve yüzde 30'luk tavan sınırı uygulamasına geçilecek.
 - Devir değişti!
07 Ağustos 2023 - 14:44

Devir değişti! Ev sahipleri öğrenci ya da bekar kiracı arıyor

Ev sahipleri önceki dönemlerde dairelerini kiraya vermek için öğrenciler ya da bekarlar yerine aileleri tercih ederlerdi. Ancak bu durum son dönemlerde tersine döndü. Artık ev sahipleri daha kısa dönemli ve evi istenildiğinde boşaltabilecek kiracılar arıyor.
Emlak - Emlak
19 Temmuz 2023 - 15:30

İstanbullu ev almaktan vazgeçti, kiralık konutlara talep patladı

Konut satışları yükselen fiyatlar nedeniyle ülke genelinde geriledi. İstanbul’da konut satışlarına yönelik ilgi düşerken kiralık konutlara talep patlaması yaşandı. İstanbul'da son altı ayda kiralık konutların metrekare fiyatı 77 liradan 119 liraya çıktı.
 - Konutta iki yılın en yavaş artışı
18 Temmuz 2023 - 15:20

Konut satışları da fiyatları da düştü! Merkez Bankası açıkladı: İki yılın en yavaş artışı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mayıs ayına yönelik konut fiyat endeksini açıkladı. Bir süredir alım gücünün üzerinde seyreden konut fiyatları nedeniyle sektörde durgunluk devam ediyor. Satışlar yüzde 44 azalırken konut fiyat artışı mayısta bir önceki yıla göre yüzde 3,6 düşerek iki yılın en yavaş artışını kaydetti.
Emlak - Emlak
11 Temmuz 2023 - 11:24

İnşaat maliyetleri yıllık yüzde 47,95 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu ev fiyat artışlarını yakından ilgilendiren mayıs ayı İnşaat Maliyet Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,54, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,95 arttı.
 - Efsane söz tarih oldu
10 Temmuz 2023 - 13:00

İstanbul'un taşı toprağı artık altından kıymetli: Kısa dönemde 3 kat fazla kazandırdı

Son yılların en değerli yatırım araçlarından biri kabul edilen arsa fiyatlarında patlama yaşandı. Arsalar, son bir yılda yatırımcısına yüzde 200'lerin üzerinde kazandırdı. 'Taşı toprağı altın' denilen İstanbul'da ortalama bir arsa, yıllık bazda yatırımcısına gram altından 3 kat fazla kazandırarak, kısa dönemli yatırım için de talep oluşturdu.
 - Asgari ücretin yarı fiyatına ömür boyu tatil!
21 Haziran 2023 - 11:37

Asgari ücretin yarı fiyatına ömür boyu tatil! Son gün 10 Temmuz

Doğal güzellikleri, kumsalları ve kültürel varlıkları ile Akdeniz’in incisi Antalya’da ailece unutulmaz anlar yaşayacağınız yatırım fırsatı. Sur Yapı asgari ücretin yarısına 5 yıldızlı otel konforunda tatil avantajı sunuyor. Tapusu size ait devre mülkler satışa çıktı. Aylık 4 bin 500 TL’ye full eşyalı devre mülkler için son gün 10 Temmuz.
Emlak - Emlak
16 Haziran 2023 - 15:31

Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları nisanda yarı yarıya arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılı Nisan ayı Konut Fiyat Endeksi verisini açıkladı. Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4,7 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 121,3, reel olarak ise yüzde 53 oranında arttı.
Emlak - Emlak
14 Haziran 2023 - 14:56

Türkiye'nin ilk bungalov mahallesi 'Yeşil Mahalle' görücüye çıktı: Bungalovların yüzde 35'i şimdiden sahiplerini buldu

Kurulduğu günden itibaren imarlı, ifrazlı tek tapulu arsa vasfında yerler üretip projelendiren ve binlerce insanın hayalini gerçekleştirmesinde önemli rol üstlenen Yeşil Vadi, şimdi de Kırklareli’nde Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi projesine imza atıyor. Ön taleple birlikte büyük ilgi görmeye başlayan Yeşil Mahalle’deki bungalovların yüzde 35 ‘i şimdiden sahiplerini bulurken projede, 59 ve 89 metrekarelere sahip 168 bungalov yer alıyor.
Emlak - Emlak
22 Mayıs 2023 - 16:54

TOKİ kampanyasına başvurular tamamlandı: İşte başvuran sayısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), borcunu erken ödeyenler için düzenlediği yüzde 25 indirim kampanyasından 27 bin 12 kişi yararlandı.
 - Beklenti tersine döndü
18 Mayıs 2023 - 15:02

Beklenti tersine döndü! Konuta talep yok, fiyatlar artmaya devam ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre nisan ayında konut satışları bir önceki aya göre yüzde 35 azaldı. Ev fiyatlarının yüksekliğinden şikâyet eden emlakçılar, en düşük fiyatlı konutun 2 milyon TL olduğunu ifade ederek “Talep oldukça düşük. Talep yok ama fiyatlarda da gerileme yok” dedi.
 - Konut satışlarında sert fren!
17 Mayıs 2023 - 12:10

Konut satışlarında sert fren! Uzman isimden üçüncü konuta yüksek vergi önerisi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları yüzde 35 azaldı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, emlakçıların fiyatların düşmesini istediği ifade ederek "İki konutu olan gayrimenkul sahibi, üçüncü konutu aldığı zaman ciddi bir vergilendirmeyle karşı karşıya getirilmeli” dedi.
Sona Git