Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Şubat 2015 02:36

Fenerbahçe'den 5'i bir yerde

Fenerbahçe scout ekibi, Güney Amerika U20 Futbol Şampiyonası'nda birçok yıldız adayını listesine aldı.

Fenerbahçe'den 5'i bir yerde
fenerbahçe transfer, Davinson Sanchez

Uruguay’da düzenlenen turnuvayı takip eden Kemalettin Şentürk ile Saffet Akbaş’ın hazırladığı raporda ön plana çıkan isimler için harekete geçmeyi planlayan yönetim, projeye uzun vadeli bakıyor. Transferine karar verilen isimler ilk etapta sarı-lacivertli formayı giymeyecek, mevcut takımlarında oynamaya devam edecek. Gelişimlerine göre zamanla kadroya dahil edilecek.

Uruguay’da düzenlenen Güney Amerika U 20 Futbol Şampiyonası’nı takip eden Fenerbahçe Scout Ekibi, Türkiye’ye döndü. Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş, 14 Ocak - 7 Şubat tarihleri arasında organize edilen turnuvada birçok futbolcuyu izleme fırsatı buldu.

Gelecek sezondan itibaren takımda gençleştirme hamlesine başlayacak olan yönetim, Scout ekibinin bu turnuvada beğendiği bazı isimler için harekete geçme kararı aldı. Sarı-lacivertlilerin listesine birçok oyuncu girerken, ön plana çıkan ve Güney Amerika’da U 20 Şampiyonası’nda da forma giyen yıldız adayları şöyle:

KENEDY: Brezilyalı, Fluminense takımında forvet oynuyor. 19 yaşında.  

MARLON SANTOS: Fluminense formasını giyen başka bir yetenek. 19 yaşında. Stoper oynuyor ve raporda dikkat çeken futbolcuların başında geliyor.

MALCOM OLİVİERA: Forvet. 17 yaşında ve Corinthians takımının formasını giyiyor. Listede yer alan en genç isimlerden.

THALLES LİMA: Forvet pozisyonunda görev alıyor. Vasco de Gama takımının oyuncusu, 19 yaşında.

DAVİNSON SANCHEZ: Kolombiyalı savunmacı ülkesinin Atletico Nacional takımında oynuyor. 18 yaşında.

Sarı-lacivertliler bu isimlerin dışında daha birçok genci yakın takibe almış durumda. Yönetimle yapılacak toplantı sonrası bu isimlerden hangilerinin transfer edileceğine karar verilecek.

Fenerbahçe kulübü bu projede uzun vadeli düşünüyor. Transferine karar verilen isimler ilk etapta sarı lacivertli formayı giymeyecek. Yine mevcut takımlarında oynamayı sürdürecek. Gelişimlerine göre kadroya katılacaklar.

YILDIZI PARLADI

Kolombiya Genç Milli Takımı’nda görev alan Davinson Sanchez 18 yaşında... Atletico Nacional takımında top koşturan ve bu sezon 8 maçta görev alan genç savunmacı 1.86 boyunda... Sanchez U 20 Şampiyonası’ndaki başarılı performansıyla göz doldururken, Fenerbahçeli yetkililerin de dikkatinden kaçmadı.

EKONOMİK ETKENLER

Sarı-lacivertlilerin bu gençlere yönelmesindeki temel etkenlerden biri ekonomik sebepler. Kulüp artık geçmiş dönemde olduğu gibi transfere geniş bütçelere ayırmakta zorlanıyor. Bu sebeple genç ve gelecek vaad eden isimlerle ilgileniyor.

Bu arada Arjantin’nin şampiyon olduğu Güney Amerika U 20 Dünya Şampiyonası’nda Kolombiya ikinci, ev sahibi Uruguay ise üçüncü oldu. Brezilya ise 4. sırada yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...