Tgrt Haber
03 Ekim 2016 23:32

Ressam Ahmet Yakupoğlu Kütahya'da toprağa verildi

Kütahya'da bir süreden bu yana tedavi görürken kurtarılamayan 95 yaşındaki ressam Ahmet Yakupoğlu toprağa verildi.

Ressam Ahmet Yakupoğlu Kütahya'da toprağa verildi
ressam, ahmet yakupoğlu,

 Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir yılı aşkın süredir tedavi gören Yakupoğlu hayatını kaybetti. Yakupoğlu için bugün ikindide Kütahya Ulu Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı AK Parti'li Kamil Saraçoğlu, AK Parti milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Yakupoğlu'nun yakınları ile sanatçılar, işadamları ve çok sayıda kişi katıldı.

İkindide kılınan Ahmet Yakupoğlu'nun cenaze namazını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Nuri Uygun kıldırdı.Yakupoğlu, kılınan namazından sonra götürüldüğü Kütahya Ahi Erbasan Mezarlığı'da toprağa verildi.

AHMET YAKUPOĞLU KİMDİR?

Ahmet Yakupoğlu, Kütahya'nın Saray Mahallesi'nde 1920 Kasım'ında doğdu. Kütahya Lisesi'nden sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ne alındı.1945'te akademiden mezun oldu. Kütahya'ya döndükten sonra resim dışında müzecilikle de uğraşan Yakupoğlu, Vacidiye Medresesi'nin müze olarak açılmasında, tanzimi ve kadrolaşmasında birinci derecede görev aldı. Yakupoğlu'nun kopya resimler hariç, 2 bine yakın orijinal resmi bulunuyor. Her türlü suyu olağan üstü bir güzellikte tablolarında adeta akıtmıştır. Bu yüzden suların ressamı olarak da anılıyor. Yakupoğlu, bir süre önce kendi adına kurulan vakfı feshederek kendi elleriyle çatısına kadar çıkıp işlediği Çinili Cami'yi, Maltepe'de büyük bir arazide yer alan evini, bahçesini ve diğer mal varlıklarını, 3 bin kitaptan oluşan sanat kütüphanesini, 1500´den fazla tablosuyla tezhip ve minyatür eserlerinden oluşan diğer tüm çalışmalarını Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne bağışladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...