Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Kasım 2016 23:03

Bakan'dan çarpıcı 15 Temmuz açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Cumhuriyet Savcılığımız 15 Temmuz darbe girişimin planlayıcısı ikinci kişiyi belirledi. Ama benim şahsi kanaatim sadece 2, 3 kişi değil daha çok kişi olduğu kanaatindeyim." dedi.

Bakan'dan çarpıcı 15 Temmuz açıklaması
bakan, 15 temmuz, eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Cumhuriyet Savcılığımız 15 Temmuz darbe girişimin planlayıcısı ikinci kişiyi belirledi. Ama benim şahsi kanaatim sadece 2, 3 kişi değil daha çok kişi olduğu kanaatindeyim." dedi.

Eroğlu, Amasya Belediyesi'ni ziyaretinde bir gazetecinin, Adil Öksüz ile beraber darbeyi planladığı belirtilen Kemal Batmaz ilgili sorusu üzerine, darbe suçlularının teker teker yakalanarak adalete teslim edileceğini söyledi.

FETÖ'nün tehlikeli ve acımasız bir örgüt olduğuna dikkati çeken Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bunlar bir ağ gibi Türkiye'yi sarmışlar. Zehirli bir ağ gibi. Bunları tek tek ortaya çıkarıyoruz. FETÖ dini istismar etti. İnancının ne olduğu belli değil ve sapık bir düşünce sahibi. İnsanları 'ben mehdiyim' diye kandırmak suretiyle inandırmıştır. Bu hain bir insan, yüzünde meymenet yok. Bu kişi insanları katletmiş ve vatana ihanet etmiştir. Tabii Adil Öksüz planlayıcılarından birisiydi. Bir şekilde darbe teşebbüsünün ertesi günü Akıncı Üssü'nde kurtuldu. Bir yere gitti, nerede olduğunu da bilmiyoruz, araştırılıyor."

Darbe planlayıcısı ikinci kişinin de yakalandığı ifade eden Eroğlu, "Bunlarla ilgili özellikle teker teker arkadaşlar inceleme yapıyor. Sadece Adil Öksüz değil, onun yanında pek çok kişinin olduğu biliyoruz. Üst aklın olduğu, hatta gelen haberlere göre darbeden 3 gün önce FETÖ haini tarafından bazı kişilere bir mektup özel olarak gönderildiği ve 15 Temmuz'un bu şekilde ortaya çıktığı şeklinde birtakım ihbarlar, haberler alıyoruz." diye konuştu.

Hükümetlerinin bu konuda gerçekten çok hassas olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ByLock'u buldu, birtakım çalışmalar devam ediyor. Bunlar zaten konuştukça ortaya çıkıyorlar. Kendileri özellikle bazı bilgileri sunanlar var. Artık o duyguların hainlik olduğunu anlayıp tövbe edenler var içlerinde, bazıları hala devam ediyor. Yani hapishanelerde hala kurtulacaklarına, FETÖ'nün hala darbe yapacağına inananlar var, bunlar söz konusu değil. Cumhuriyet Savcılığımız 15 Temmuz darbe girişimin planlayıcısı ikinci kişiyi belirledi. Ama benim şahsi kanaatim sadece 2, 3 kişi değil daha çok kişi olduğu kanaatindeyim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...