Tgrt Haber
12 Ağustos 2014 19:05

Pensilvanya'ya Mısır ekmeği gönderdiler

AK Partili gençler Pensilvanya'ya mısır ekmeği gönderdi.

Pensilvanya'ya Mısır ekmeği gönderdiler

İzmir'de AK Partili gençler, çatı adaya destek veren 13 siyasi partinin genel merkezlerine kargoyla mısır ekmeği ve tuzluk gönderdi. AK Partililer, plastik şişme havuzun içine mısır ekmeği ile MHP ve CHP genel başkanlarının yanısıra Fethullah Gülen'in fotoğrafını koyup, denize attı. Simgesel olarak denize atılan 'Pensilvanya'ya gider' yazısı olan havuz daha sonra geri çekildi.  Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu siyasi partilerce değerlendirilirken çatı adayın yüzde 58 oy aldığı İzmir'de AK Partili gençler mısır ekmeği üzerinden muhalefet yaptı. İzmir Alsancak PTT binası önünde masa üzerine çatı adaya destek veren 13 siyasi partinin isminin yazılı olduğu kutuları üst üste koyan gençler, CHP ve MHP milletvekillerini temsil ettiklerini söyledikleri tuzlukları da dizdi. 13 siyasi partinin genel merkezlerine çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mısır doğumlu olması nedeniyle mısır ekmeği ve tuzluk kargo ile gönderildi. AK Parti Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Bilal Kırkpınar, partili gençlerle birlikte plastikten yapılmış çocuk havuzunun içine üzerinde 'Ekmel' yazan mısır ekmeği koydu, üzerinde MHP ve CHP genel başkanlarının yanısıra Fethullah Gülen'in fotoğraflarını sopa ile ekmeğe batırdı. Kırkpınar, üzerinde 'Pensilvanya'ya gider' yazılı havuzu denize atarak, "Vira bismillah, yolun açık, rüzgarın bol olsun. Yeni icazetler alıp dön, özletme kendini" diyerek, el salladı. Simgesel olarak atılan plastik havuz, daha sonra bağlı olduğu iple çekildi.
 
Kırkpınar, yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye, zulümler ve katliamlar, haksızlık ve hukuksuzluk karşısında vicdanının sesini dinleyerek haykıran, dik duran, sesini yükselten, hesap soran bir ülke olmasın. Uluslararası dengeleri gözeterek sessiz ve tepkisiz kalsın, omurgasız olsun, özür dileten değil alttan alıp özür dileyen bir ülke olsun diye salyalarını akıtarak bekleyenlere bu millet 10 Ağustos'ta çok anlamlı bir ders vermiştir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...