Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2014 15:04

Diyarbakır'da 'Yermuk' protestosu

Yermuk Mülteci Kampı'ndaki dram ve uluslararası camianın konu hakkındaki tutumu Diyarbakır'da protesto edildi.

Diyarbakır'da 'Yermuk' protestosu
Diyarbakır'da protesto gösterisi, yermuk, mülteci kampı,

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde toplanan aralarında Özgür-Der ve Memur-Sen şubelerinin de yer aldığı bazı sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda abluka nedeniyle yaşanan dramı protesto etti. Grup adına açıklama yapan Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Nimet Yıldırak, Baas rejiminin Suriye’de işlediği insanlık suçlarının, işkence görüntüleriyle bir kez daha tüm açıklığıyla belgelendiğini söyledi. Esed'in, kendisine itaat etmeyen Suriye halkına karşı başlattığı savaşta dünyanın suskunluğundan cesaret alarak yüz binleri gözünü kırpmadan öldürmeye devam ettiğini ifade eden Yıldırak, "İlk günden itibaren tüm gücüyle Esed’in yanında duran ve Suriye halkını Baas rejimiyle katliamlardan geçiren İran da en az Baas rejimi kadar bu zulmün ve katliamların suç ortağıdır" dedi.
Yıldırak, Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölen insanların dramının dünya kamuoyuna tüm çıplaklığıyla yansıdığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "3 yıldır Suriye halkı açlığa, işkencelere, katliamlara maruz kalıyorken Türkiye’de Suriye’ye giden tırlar üzerinden başlatılan kampanyayla Suriye direnişi karalanmaya çalışılmaktadır. Bu girişimlerin Esed rejiminin zulmüne ortak olmak anlamına geldiğini belirtmek isteriz. Suriye halkının mahkum edildiği bu yokluğu bir nebze de olsa gidermek için yapılan yardımları, hangi gerekçeyle olursa olsun engellemeye çalışanlar büyük bir zilleti tercih etmiş, Esed zaliminin her şeyini savunan şebbihalarla aynı safta buluşmuşlardır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...