Tgrt Haber
06 Şubat 2014 14:10

TBMM'den kurumsal güvenlik sistemi açıklaması

TBMM Başkanlığı, TBMM bilişim altyapısındaki sunucuların, internet servis sağlayıcı tarafından alınan güvenlik hizmeti ile dış ataklara karşı korunduğunu bildirdi.

TBMM'den kurumsal güvenlik sistemi açıklaması
TBMM Başkanlığı, internet servis sağlayıcı, kurumsal güvenlik sistemi,

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede, "Vekillere skandal takip" başlığıyla verilen haberde yer alan eksik ve yanlış bilgiler üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi. Haberde iddia edildiği gibi milletvekillerinin tüm telefon görüşmelerinin elektronik ortamda depolanması için hazırlık yapılmasının asla söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Milletvekillerine ait faturalarda; ücret bilgileri dışında görüşülen telefon numaralarına ve mesajlara ait hiçbir detay kesinlikle bulunmamaktadır. İdari Teşkilatımızın 2014 yılı eylem planında yer alan 'Milletvekillerinin Haberleşme Giderlerinin Elektronik Ortamda Takip Edilmesi' adlı projenin amacı, personel tarafından elle veri girişi yapılan ödeme belgelerinin elektronik ortamda otomatik olarak veri girişinin yapılmasını sağlamak ve talep eden sayın milletvekillerine haberleşme gider bilgilerini düzenli olarak göndermektir. Böylelikle emek ve zaman tasarrufu sağlanacaktır.
Ayrıca, TBMM’nin bilgisayar ağına 7 farklı hesaptan dış bağlantı yapılabildiği iddiaları da gerçek dışı olup, TBMM güvenlik duvarı içerisinde bulunan sunuculara erişim yetkisi kimseye verilmemiştir. TBMM bilişim altyapısında bulunan tüm sunucular, kurumsal güvenlik sistemleri ve internet servis sağlayıcı tarafından alınan güvenlik hizmeti ile dış ataklara ve yetkisiz erişimlere karşı korunmaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...