Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Eylül 2015 13:35

Ankara'da EGO otobüsleri ücretsiz

Başkent'te yarın başlayacak Kurban Bayramı süresince EGO otobüsleri yine ücretsiz olacak. Büyükşehir Belediyesi birimleri bayramda aralıksız görev yapacak.

Ankara'da EGO otobüsleri ücretsiz
Ankara, EGO otobüsleri, ücretsiz seyahat,

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri tamamladı. Ankaralılar her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı süresince de EGO otobüsleriyle ücretsiz seyahat edebilecekler. 24, 25, 26 ve 27 Eylül günleri belediye otobüsleri ücretsiz olacak.
KARŞIYAKA'YA 15 DAKİKADA BİR OTOBÜS
Başkentliler, bayram süresince mezarlık ziyaretlerini, belirlenen bazı noktalardan kalkacak EGO otobüsleriyle yapabilecekler. Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar, bugünden itibaren 5 gün boyunca metro hattında bulunan Demetevler'deki Hastane Durağı'ndan 210 hat numaralı otobüsle, saat 09.00-17.00 arasında her 15 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı'na taşınacak.
Sincan Cimşit Mezarlığı'nı ziyaret edecekler de arife ve Bayram süresince Yeni Cimşit Serpmeler Mahallesi'nden kalkan, Sıhhiye'den geçen 514-2 Cimşit Sıhhiye otobüsünü gün boyu kullanabilecekler. Ortaköy Mezarlığı'na gidecek ziyaretçiler ise Ulus Anafartalar Mahallesi Adnan Saygun Caddesi'nden kalkacak 359 numaralı EGO otobüsleriyle gün boyu ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler.
EGO Genel Müdürlüğü, bayramda mezarlıkları ziyaret edecek vatandaşlara, Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı içinde 5 araç, Sincan Çimşit Mezarlığı'nda 2 araç, Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda da 1 araçla olmak üzere mezarlık içlerinde hizmet verecek.
ASKİ VE MAVİ MASA, 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
ALO 153 olarak bilinen Mavi Masa da Bayram'da 7/24 çalışacak. Yeni ekiplerle güçlendirilen Çağrı Merkezi ile Mavi Masa, Bayram boyunca Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek.
ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız olarak görev yaparak, Bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar ASKİ'ye, ALO 153 No'lu telefonla ulaşabilecekler.
ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, vatandaşları, kurbanlıklarından arta kalan parçaları kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına atmamaları konusunda uyardı. Kurban Bayramı'nda bilinçsizce atılan artıklardan altyapının zarar gördüğüne dikkat çeken Kaya, "Özellikle bazı vatandaşlar, kurban artıklarını kanallara atıyor. Bu artıkların hatlara atılmaları sonucunda kanallar tıkanıyor, büyük zararlar meydana geliyor. Yağışlarda da atıklarla hatların tıkanmasından dolayı ciddi su baskınları oluyor" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, Ankaralılardan gelen şikayetlerin de değerlendirileceğini ifade ederek, bayram süresince vatandaşların, karşılaştıkları tüm olumsuzlukları, 231 79 84 - 229 66 91 numaralı telefonlar ile ALO 153’ü arayarak bildirebileceklerini açıkladılar.
İTFAİYE'DEN PİKNİK ATEŞİ UYARISI
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da diğer günlerde olduğu gibi Kurban Bayramı süresince 7/24 mesaisini sürdürecek. Ankara İtfaiyesi yetkilileri, Ankaralıların bayram süresince piknik yerlerine akın edeceğini öngörerek, vatandaşlara 'Ateşe dikkat' uyarısı yaptı.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...