Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Mart 2015 09:04

'Böcekçi' polisler Türkiye'ye getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Romanya'da yakalanan eski 2 polis İstanbul'a getirildi.

'Böcekçi' polisler Türkiye'ye getirildi
böcek,dinleme cihazı,erdoğan,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Romanya'da yakalanan ve iade edilmelerine karar verilen eski iki emniyet mensubu, İstanbul'a getirildi. 
Romanya'nın başkenti Bükreş'ten kalkan ve içinde eski emniyet müdürü Sedat Zavar ile eski polis memuru İlker Usta'nın da bulunduğu Türk Hava Yolları'na ait TK 1046 sefer sayılı uçak, saat 23.30 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin nezaretindeki iki eski emniyet mensubunun ellerinin arkadan kelepçeli olduğu görüldü.      
İki eski polis, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Sedat Zavar, hastaneye girişi ve çıkışı sırasında kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Tiyatro devam ediyor" dedi. 
Zavar ve Usta, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Erdoğan'ın ofisine "böcek" konulması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen "paralel yapı" operasyonu kapsamında aranırken yurt dışına çıkan Zavar ve Usta, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de destek verdiği operasyonla Romanya'da gözaltına alınmıştı. Romanya yerel mahkemeleri, iki polisin iltica talebini reddetmişti. Romanya mahkemesi, 20 Mart'ta şüphelilerin Türkiye'ye iadesine hükmetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...