Tgrt Haber
01 Eylül 2015 07:15

'Bu, Kürtlük davası değil'

Ağrı'da terör örgütü PKK'nın bomba yüklü traktörle düzenlediği saldırıda şehit düşen Mansur Cengiz'in babası, 'Biz de Kürdüz, Bu kesinlikle Kürtlük davası değil. Amaçları ülkeyi bölmek'

'Bu, Kürtlük davası değil'
şehit, pkk, terörist, kürt,

Ağrı'nınDoğubayazıt ilçesinde PKK'lı teröristlerce jandarma karakoluna 2 ton patlayıcı yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen Jandarma Er Mansur Cengiz'in babası Fadıl Cengiz, terör örgütüne tepki gösterdi. Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Durankaya köyünde yaşayan baba Fadıl Cengiz, hain planı nizamiyede nöbetçi olan oğlu ile Adıyamanlı Jandarma Er Hakan Cebe'nin bozduğunu söyleyerek, "Oğlum ve arkadaşı müdahale etmese karakoldaki 40 asker şehit olurdu. Arkadaşları için kendilerini feda etmişler" dedi. Cengiz, saldırıdan önce terör örgütü PKK'nın kanlı eylemleri nedeniyle tedirgin olduğunu, sürekli acı haber almaktan korktuğunu dile getirerek "Saldırının olduğu akşam evde yanımdakilere 'Her an bir şey olacakmış gibi çok korkuyorum' dedim. Onlar da 'korkmamamı söylediler ancak ertesi gün acı haberi aldık. Şehit olacağını önceden hissettim" diye konuştu. Acılı baba sözlerini şöyle sürdürdü: "Acımız tarif edilemez, canımız gitti. Tek tesellimiz var, şehit oldu. Biz de Elhamdülillah Müslümanız, şehitliğin ne olduğunu çok iyi biliyoruz ve bunun için sevinçliyiz. İnşallah biz de onun yolunda gider ve şehit oluruz. Terör örgütüne şunu söylemek istiyorum: Bu, kesinlikle Kürtlük davası değil. Bir şehit babası olarak Kürdüm, babam ve annem Kürt. Annem Türkçe bilmiyor. Vatanını ve milletini seven, bu ülke için canımızı feda eden Kürdüz, hain Kürt değiliz. Bunların davasının ne olduğunu kendileri de bilmiyor. Türkiye'deki Kürtler, birinci sınıf vatandaş olarak yaşıyor, örgütün asıl hedefi ülkeyi bölmek." Geçen yıl cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığını anımsatan Cengiz, "Eğer Selahattin Demirtaş, bir Kürt olarak Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla oy almış olsaydı, şu an ki cumhurbaşkanı o olmaz mıydı? Kimse ona 'Sen Kürtsün, cumhurbaşkanı adayı olamazsın' dedi mi? Hayır. Amaç farklı, Kürtlük davası değil, amaç bizi böldürmek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...