Tgrt Haber
29 Ekim 2015 02:42

'Bu seçime giderken iki sefer düşünmemiz lazım'

TBMM Başkanı Yılmaz, 'Gücümüzü kaybedersek devletimiz elden gider, devletimiz elden giderse gidecek başka bir devlet yok' dedi.

'Bu seçime giderken iki sefer düşünmemiz lazım'
ismet yılmaz, tbmm,

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Gücümüzü paylaştırır ve dağıtırsak, bölersek o zaman kalbimize korku düşer. Kalbimize korku düşerse gücümüzü kaybederiz, gücümüzü kaybedersek devletimiz elden gider, devletimiz elden giderse gidecek başka bir devlet yok" dedi.Yılmaz, Tesfiyeciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odasının kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla bir düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerine değinerek, seçim sonucundan çıkan neticeye sevinenlerin olduğunu belirtti.

Yılmaz, 1 Kasım'da yapılacak seçimin önemine dikkati çekerek, "Bu seçime giderken iki sefer düşünmemiz lazım. Bugün tüm Haçlıların, bugün tüm BBC'nin, bugün tüm CNN'in, bugün tüm PKK'lıların hepsinin AK Parti'ye saldırdığı durumda benim Sivaslı hemşehrim de AK Parti'ye bir farklı nazarla bakarsa kimlerin yanında durduğunu bir kez daha düşünsün. Ya onlardan şüphe edeceğiz ya da kendimizden şüphe edeceğiz" diye konuştu.

"Devletimiz elden giderse gidecek başka bir devlet yok"

Birlik ve beraber olunması gerektiğini, gücün birlikten geçtiğini söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Gücümüzü paylaştırır ve dağıtırsak, bölersek o zaman kalbimize korku düşer. Kalbimize korku düşerse gücümüzü kaybederiz, gücümüzü kaybedersek devletimiz elden gider, devletimiz elden giderse gidecek başka bir devlet yok. Allah'a hamdolsun geçtiğimiz 13 yılda verdiğiniz destekle Türkiye bu bölgenin lideri durumunda. Suriye'den 2 milyon sığınmacı geldi, onları kabul ettik, bir kez dahi 'öf' demedik. 8 milyar dolara yakın para harcadık yine de 'kapımız açık' diyoruz. 28 tane Avrupa Birliği ülkesi 2 milyon değil 120 bin Suriyeliyi kabul edemedi. Bir araya geldi, biri çekimser kaldı, 4-5'i itiraz etti. Sonuçta çoğunlukla bir karar alabildi. Size sorarım, hangi ülke daha güçlü ve daha zengin? 120 bin sığınmacıyı kabul etmeyen 28 Avrupa Birliği ülkesi mi yoksa 2,5 milyon Suriyeliyi kabul eden Türkiye mi? Hangisi zengin, hangisinin gönlü zengin? İşte bu gönül zenginliğini biz sizlerle birlikte sağladık.

TBMM Başkanı Yılmaz, Tesfiyeciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odasının kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla bir düğün salonunda düzenlenen programa katıldı. Yılmaz, esnaflara teşekkür belgesi verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...