Tgrt Haber
04 Eylül 2015 06:59

'Ellerimin arasından kayıp gittiler'

Aylan ve Galip kardeşlerin babası: Amacımız Kanada'daki kardeşimin yanına gitmekti. Bot su almaya başladı ve alabora oldu. Herkes bağırıyordu, sesimi aileme duyuramadım

'Ellerimin arasından kayıp gittiler'
aylan, galip,

Bodrum'dan Kos adasına botla çıktıkları umut yolculuğunda anneleri ile birlikte boğulan Suriyeli 2 yaşındaki Aylan ve ağabeyi Galip'in dramına dair detaylar bir bir netleşiyor. Kazadan kurtulan ancak 2 oğlunu ve eşi Zahin'i (27) kaybeden Abdullah Kurdi'nin ablası Teema Kurdi'nin, 20 yıldır Kanada'da kuaför olduğu, ailenin de Kanada'ya gitmek istediği ortaya çıktı. Geçen haziranda Kanada'ya iltica başvurusu yapan aile, halanın kefil olmasına rağmen olumsuz yanıt alınca, bunun üzerine kaçak yollarla Avrupa'ya geçip, buradan da Kanada'ya gitmek için ucu ölüm olan yolculuğa çıktı.


'SESİMİ DUYURAMADIM'
Baba Abdullah Kurdi, Kobani'de berberlik yaptığını, savaş nedeniyle 4 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye yerleştiğini, 10 gün önce de Bodrum'a geldiklerini söyledi. Acılı baba korkunç anları ise şöyle anlattı. "500 metre kadar açıldıktan sonra bot su almaya başladı. Su arttıkça panik başladı. Ayağa kalkınca bot birden alabora oldu. Eşimin ellerinden tutuyordum. Ama çocuklarım ellerimin arasından kaydı. Herkes çığlık çığlığaydı. Gecenin karanlığında sesimi çocuklarıma ve eşime duyuramıyordum. Işıklara bakarak karaya doğru yüzmeye çalıştım. Karaya çıktığımızda eşimi ve çocuklarımı aradım ama bulamadım. Şehirdeki buluşma noktasında da bulamayınca hastaneye gittim ve acı haberi aldım. Bizden sonrakilerin benzer acıları yaşamaması için tüm dünya bizi görsün ve duysun istiyorum." Baba Kurdi, "Olaydan sonra Kanada bizi kabul etti ama artık istemiyorum. Cenazeleri Kobani'ye götüreceğim. Ben de bundan sonra orada yaşayacağım" dedi.

O JANDARMA DA KONUŞTU
Olay yerine giden ve Aylan'ın cansız bedeniyle karşılaşan jandarmalardan biri ise yaşadıklarını söyle anlattı: "O küçücük çocukları görünce hepimizin aklına kendi çocukları geldi. Yıkıldık. Onları çocuklarımızı kucaklar gibi, kıyamadan kaldırdık. Her defasında aynı acıyı yaşıyoruz. Ama kimsenin elinden bir şey gelmiyor. Yetişemiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz, ama olmuyor."

4 İNSAN TACİRİ TUTUKLANDI
Bodrum'da biri 9 aylık bebek 12 kişinin boğulduğu facianın ardından, ilçedeki kaçakların yurtdışına geçişlerine aracılık eden biri Suriyeli 4 insan taciri, Gümbet sahilinde yakalandı. Adliyeye sevk edilen 4 kişi de tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...