Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ekim 2017 17:12

‘HDP’Lİ eski başkan tutuklandı'

Mersin’de kanlı terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, uzun süredir aranan, ancak geçtiğimiz hafta yakalanan Akdeniz Belediyesi eski Eş Başkanı HDP’Lİ Fazıl Türk tutuklandı.

‘HDP’Lİ eski başkan tutuklandı'
hdp,eski başkan,akdeniz belediyesi,pkk,kck

Mersin'de Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 12 Aralık 2016 tarihinden bu yana 'yakalama kararı' ile aranan, geçtiğimiz hafta yakalanan Akdeniz Belediyesi'nin HDP'li eski belediye başkanı Fazıl Türk, 'örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak' suçundan tutuklandı.

93 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, HDP'ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında partinin il ve ilçe başkanları, parti yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 93 kişi gözaltına alınmıştı. Akdeniz Belediyesi'nin HDP'li eski eş başkanı Yüksel Mutlu da devam eden çalışmalarda yakalanmıştı.

9 AY SONRA YAKALANDI

Operasyon sonrası 18 Aralık tarihinde Akdeniz Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı'nca kayyum atanırken, aynı soruşturma kapsamında yaklaşık 9 aydan bu yana hakkında 'yakalama kararı' ile aranan Akdeniz Belediyesi'nin HDP'li eski belediye başkanı Fazıl Türk, geçtiğimiz hafta Mersin'de yakalanarak gözaltına alınmıştı.

ÖRGÜT ÜYESİ OLMAK VE PROPAGANDASI YAPMAK

Türk'ün, Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusunun ardından, terör propagandaları içeren basın açıklamaları ve terörist cenaze törenlerine katılması dolayısıyla 'örgüt üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Türk'ün, çıkarıldığı mahkemece de tutuklandığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...