Tgrt Haber
04 Ağustos 2015 14:28

'İran sınırını kapattı' haberi yalanlandı

İran'ın kuzey batıda yer alan Türkiye sınırının kapatıldığı yönündeki habere her iki taraftan da yalanlama geldi.

'İran sınırını kapattı' haberi yalanlandı
iran, türkiye, sınır kapatma,

İran Emniyet Genel Müdürü Tuğgeneral Hüseyin Aştari’nin, "Türkiye’de iki haftadır yaşanan saldırılar nedeniyle Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi’nin (SNSC) kararıyla kuzeybatı sınırının geçici olarak kapatıldığı" açıklamasına Ankara’dan yalanlama geldi.
Aynı saatlerde İran İçişleri Bakanlığı da İran - Türkiye kara sınırı geçiş noktalarında herhangi bir sorunun olmadığını ve geçişlerin normal şekilde devam ettiğini bildirdi. Bakanlık, sadece tren seferlerin Türkiye'deki arıza nedeniyle geçici olarak durdurulduğunu belirtti.
Birçok ülke, Türkiye’de başlatılan sınır ötesi operasyonlar ve yaşanan saldırılar nedeniyle vatandaşına seyahat uyarısı yaparken, çarpıcı bir iddia da İran’dan gelmişti. İran Emniyet Müdürü Aştari, başkent Tahran’da bir konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye ile kuzeybatı sınırının geçici olarak kapatıldığını açıkladı.
Ancak Emniyet Müdürü'nün açıklamaları hem Ankara hem de Tahran tarafından yalanlandı.
DIŞİŞLERİ YALANLADI
Dışişleri Bakanlığı kaynakları ise sınırların kapalı olduğunu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Diplomatik kaynaklar, “Tek bir kişinin böyle bir açıklaması var. Ancak resmi makamların aldığı böyle bir karar yok. Sınırlar hala açık” değerlendirmesinde bulundu.
İRAN: HERHANGİ BİR SORUN YOK
İran İçişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, İran ve Türkiye arasındaki sınır kapılarının kapandığına dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını belirtilerek, "İran-Türkiye sınır kapıları dahil ülkedeki tüm sınır geçiş kapıları açıktır ve herhangi bir sorun bulunmamaktadır " denildi.
DEMİRYOLU SEFERLERİ DURDURULDU
Açıklamada, kara yolu üzerinden geçişlerin devam ettiği, ancak demiryolu seferlerinin Türkiye topraklarında yaşanan arıza nedeniyle Türkiye'nin talebi üzerine geçici olarak durdurulduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...