Tgrt Haber
14 Nisan 2015 20:05

'Paralel Yapı' operasyonunda 3 gözaltı

'Paralel yapı'' operasyonu kapsamında eski İstanbul Organize Suçlara Mücadele Şube Müdürü Ardıç, eski İstanbul Organize Suçlara Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kalender ile 1 polis daha gözaltına alındı.

'Paralel Yapı' operasyonunda 3 gözaltı
paralel yapı,

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski İstanbul Organize Suçlara Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, eski İstanbul Organize Suçlara Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Kalender ile 1 polis gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde hakkında yakalama kararı bulunan Ardıç, Vatan Caddesi'ndeki Akgün Oteli yakınında yakalandı. Eski İstanbul Organize Suçlara Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Kalender ise ABD'den Türkiye'ye döndüğünde Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında aranan 1 polis memurunun daha yakalandığı bildirildi.

Eski İstanbul Organize Suçlara Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Eyüp Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesindeki Organize Suçlara Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Ardıç, hastaneden çıkarılırken bir gazetecinin "Neden kaçtınız, neden teslim olmadınız?" sorusu üzerine, "Vatan sağ olsun, kaçmadım. Dernek açılışı için bekledim" dedi.

Gözaltına alınan Ahmet Kalender ile polis memurunun da doktor kontrollerinin yapılarak, ifadeleri alınmak üzere emniyete getirildikleri öğrenildi.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 29 kişiden 27'sinin gözaltına alındığı, başkomiser Ali Kavlak ve komiser Metin Güneş'in ise arandığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...