Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 May 2015 13:16

'Selam Tevhid' soruşturmasında 10 tutuklama istemi

MİT'e ait TIR' ların durdurulmasıyla ilgili gözaltına alınan ve aralarında askerlerin de bulunduğu 10 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

'Selam Tevhid' soruşturmasında 10 tutuklama istemi
Selam Tevhid,soruşturma,

Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında, Adana ve Hatay'da, geçen yıl ocak ayında MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili gözaltına alınan, aralarında bir jandarma yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubayın da bulunduğu 10 kişi, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ''yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs ve casusluk'' iddiasıyla ''Paralel Yapı"ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Adana ve Hatay'da 2014'ün ocak ayında MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin gözaltına alınan 10 şüphelinin savcılık işlemleri tamamlandı.
Savcılık, tüm şüphelileri, tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.
Dolmabahçe'deki Boğaz Batısı Askeri İnzibat Bölge Komutanlığı Beşiktaş Kışlası'ndaki şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...