Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2016 19:33

'Tankları durdurmak için aynısını yüzlerce kez yaparım'

FETÖ'nün darbe girişimini engellemek amacıyla Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan, "Benim ölmem bir sürü ölümleri önleyecekse, bu devleti kurtaracaksa aynı şeyi yüzlerce kez yapabilirim." dedi.

'Tankları durdurmak için aynısını yüzlerce kez yaparım'
tanklar, darbe,

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemek amacıyla Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde belediye tarafından yapımı sürdürülen, tankın önüne yattığı sıradaki resminin bulunduğu 15 Temmuz Milli İrade Anıtı önünde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Tankın önüne hiç düşünmeden yattığını dile getiren Doğan, "Onu düzenleyen zorbalar 'Devlet nerede, millet nerede' derken, milletin her evladının oraya çok hızlı koşarak yetişebileceğini tahmin etmemişlerdi. Allah'ın yardımıyla çok hızlı şekilde ulaştım ve emellerine ulaşmadan onları geri göndermeyi Allah bana nasip etti." diye konuştu.

Darbe girişimini televizyondan öğrendiğini kaydeden Doğan, "Bir sürü insan ölecekti. Benim ölmem bir sürü ölümleri önleyecekse, bu devleti kurtaracaksa aynı şeyi yüzlerce kez tekrar yapabilirim, yapacağımı da gösterdim." ifadelerini kullandı.

Darbeci askerlerin, ellerinde silahla, durmadan "Ateş edeceğiz" diye bağırdığını anlatan Doğan, darbe girişimi gecesi orada sadece öleceğini düşündüğünü söyledi. Doğan, "Zaten oradaki motosikletli arkadaşa tüm paramı vermiştim, taksi parası bile bırakmamıştım. Çünkü geri dönebileceğimi düşünmüyordum. Para gerekli olmayacaktı. Hayatta kalacağım aklımda değildi. Yaşayacak vaktim varmış, kaldım hayatta." dedi.

Tankın önüne yatmak için bir saniye bile düşünmediğini vurgulayan Doğan, "Şu an daha da bilinçliyim, çok daha fazlasını binlerce kez yaparım ve milyonlarca insanın da binlerce kez yapacağına inanıyorum." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...