Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Temmuz 2016 21:02

'Vatan için çıktım sokağa'

FETÖ'nün darbe girişimini önlemeye çalışırken askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan 13 yaşındaki Ömer Dondurma, vatan, millet ve bayrak için alanlara çıktığını belirterek, "Vatan için çıktım sokağa. Bir daha olsa, yine giderim." dedi.

'Vatan için çıktım sokağa'
vatan

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini önlemeye çalışırken askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan 13 yaşındaki Ömer Dondurma, vatan, millet ve bayrak için alanlara çıktığını belirterek, "Vatan için çıktım sokağa. Bir daha olsa, yine giderim." dedi.

Darbe girişiminin olduğu gece babası Çetin Dondurma ile gittiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaralanan Ömer Dondurma, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Dondurma, Fatih'te oturduklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından babasıyla alanlara çıktıklarını belirterek, "Belediyenin Saraçhane'deki binasının orada askerlerle karşılaştım. Başlarında da bir tane komutan vardı. Komutan, 'Nişan al, ateş et' dedi ve askerler ateş etmeye başladılar. İki kurşun bana isabet etti. Birinci kurşun sol ayağıma isabet etti. İkincisi ise arka cebimin olduğu tarafa geldi. Ama ikinci kurşun önce pantolonumdaki demiri, sonra da cebimde olan telefonumu deldi. Onlar olmasa daha kötü olabilirdim.'' diye konuştu.

"Vatan için sokağa çıktım"

Ömer Dondurma, vurulduktan sonra orada olan birisinin kendisini en yakın hastaneye getirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Birileri hemen beni en yakın hastaneye götürdüler. Telefonum parçalandığı için babamı arayamadım. Bir ağabey babamı aradı, haber verdi. Askerler ateş ettiklerinde babamın arkasındaydım, ondan sonra birbirimizi kaybettik. Çünkü kargaşa vardı. Vatan için çıktım sokağa. Türk olduğumdan dolayı vatan, millet sevgisi doğuştan geliyor. Bu yaşanan olaylar yine olsa yine giderim."

Bir an önce iyileşmek istediğini, doktorların verdiği bilgiye göre kalıcı bir hasarın olmayacağını dile getiren Dondurma, "Fizik tedavi olmam, antrenman yapmam gerekiyormuş. Bu daha hızlı iyileşmem için gerekiyormuş." ifadesini kullandı.

"Baba beni götürmezsen ölürüm' dedi"

Baba Çetin Dondurma ise darbe teşebbüsünün yaşandığı gün, darbeci askerlerle aralarında sadece 20 metrelik mesafe olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ve TRT'ye askerlerin el koyması üzerine sokağa çıkma kararı aldığını anlatan Dondurma, "Ben Ömer'i yanıma almayacaktım. Fakat Ömer 'Beni götürmezsen ölürüm baba' dedi. O zaman ben de 'tamam' dedim. 'Bak sürekli olarak arkamda duracaksın. Sana gelen bana gelsin' dedim ve evden çıktık İBB'nin önüne gittik." diye konuştu.

Belediye önünde askerlerin vatandaşlara ateş etmeye başladıklarını aktaran Dondurma, "Ömer'e arkama geçmesini söyledim. Askerlerin silahla taramaları üzerine bütün insanlar arkaya kaçınca Ömer'i kaybettim. Bir arabanın arkasına saklandık. Sonra tekrar hücum etmeye başladık. Onlar ise tekrar taramaya başladılar. Ömer'i kaydedince darbeye karşı direnmeye devam ettim. Çünkü Ömer'in kurşun sesini duyunca arka tarafa kaçtığını düşündüm. Ama sağ sola baktım, bulamadım." şeklinde konuştu.

"Türk insanı gerçekten çılgın"

O gün tanımadığı bir numaradan arandığını ve hemen hastaneye gelmesi gerektiğinin söylenmesi üzerine olay yerinden ayrıldığını vurgulayan Dondurma, şunları kaydetti:

''Telefondaki kişi bana 'acilen hastaneye gel' dedi. Askerler sürekli olarak ateş ettikleri için olduğum yerden çıkamıyordum. Bu nedenle 'Bir şey mi var? diye sordum. O anda oğluma bir şey olmuş olabileceğini düşündüm ve hemen hastaneye gittim. Geldiğimde Ömer'in bacağını sargılı vaziyette gördüm. Yine de 'şükürler olsun' diyordum. Çünkü çok farklı yerlerinden kurşun yiyenler vardı. Oradaki insanlar olmasa, vatan elden gidebilirdi. Türk insanı gerçekten çok çılgın."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...