Tgrt Haber
02 May 2015 20:09

1 Mayıs gösterilerinde 2 kişi tutuklandı

İstanbul'da 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 2 kişi "Kamu malına zarar verme", "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet" suçlamasıyla tutuklandı.

1 Mayıs gösterilerinde 2 kişi tutuklandı
1 mayıs, tutuklama,

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Eyüp'te çıkan olaylarda gözaltına alınan 2 kişi, Güzeltepe Polis Merkez Amirliği'nden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık, "kamu malına zarar verdikleri", "toplantı ve gösteri yürüyüşüne silah veya tehlikeli aletlerle katıldıkları" ve "örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla iki kişinin tutuklanmasını talep etti.

"Eylemlere katılmadım"

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren şüphelilerden Semih S., olaylara katılmadığını belirterek, "Olay günü evden telefoncuya gitmek için çıkmıştım, yolda giderken gözaltına alındım. Herhangi bir eyleme katılmadım" dedi.

Diğer şüpheli Orhan Ş. ise, "Yeni başlayacağım işe gitmek için evden çıkmıştım.1 Mayıs nedeniyle yoğun kitle arasında kaldım. Bir anda 4-5 polisi üzerimde buldum. Eylemlere katılmadım, molotof atmadım" diye konuştu.

"Molotof, taş, havai fişek ile saldırdılar"

1. Sulh Ceza Hakimi, 2 şüphelinin, "kamu malına zarar verme", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet" suçlarını işlediğine dair kuvvetli şüphe bulunduğunu belirterek tutukladı.

Hakimin kararında, olay günü saat 10.30 sıralarında Eyüp ilçesine bağlı Güzeltepe Mahallesi'nde 150 kişilik yüzleri kapalı, baretli, gaz maskeli, üzerinde "Devrim Cephesi Platformu" ve "DHF" yazılı kalkanlar bulunan grubun, cadde üzerine çıkarak yolu kapattıklarını, geçişleri engellediklerini, ellerinde molotof, taş, havai fişek ile "Dağılın" emri veren polis memurlarına saldırdıkları anlatıldı. Polisin müdahalesi üzerine şüpheliler Orhan Ş. ve Semih S.'nin kovalamaca sonucu yakalandıkları ileri sürülen kararda, Semih S.'nin üzerinde bir çift kırmızı renkli eldiven, ayakkabılarında tanınmamak için üzerinden giyilmiş siyah çorap, Orhan Ş.'nin üzerinden ise bir çift kırmızı renkli eldiven, kar maskesi, el telsizi, ayakkabılarında tanınmamak için üzerinden giyilmiş siyah çorap, darbe emici şapka, üzerinde isimler yazılı bulunan kağıt ele geçirildiği ve kamera kayıtlarından güvenlik güçlerine taş, molotof kokteyli ve havai fişek bulunan grup içinde olduğunun anlaşıldığı anlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...