Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Şubat 2014 18:23 - Güncelleme : 22 Mart 2022 19:45

Sivas-Divriği hattında tren seferi başladı

Yerli üretim Anadolu setleri, Sivas-Divriği hattında sefere başladı. Bakan Yılmaz: 'Bu seferlerle her vatandaşımıza 3 saat kazandırmış oluyoruz'

Sivas-Divriği hattında tren seferi başladı
tren, sivas devriği, yerli üretim

Sivas Garı'nda düzenlenen törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, hükümet olarak vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi.

Sivas'ı Divriği'ye yakınlaştırdıklarını, mesafeleri kısalttıklarını dile getiren Yılmaz, aşılamayan dağları aştıklarını, geçilemeyen tünelleri geçtiklerini belirtti.

Hızlı trenin çağdaşlığın işareti olduğuna dikkati çeken Yılmaz, Ankara-Sivas hızlı tren hattında çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bir olursak, beraber olursak, halkın hizmetçisi olan bu iktidara destek verdiğiniz sürece hızlı treni, Sivas'a geldiğimizde bu gözlerle göreceğiz. Raybüs'ün gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum. Allah kazasız, belasız seferler nasip etsin. Bu seferlerle her vatandaşımıza 3 saat kazandırmış oluyoruz. O vatandaşlarımızdan da o 3 saatin bir saatini AK Parti için çalışmasını istirham ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından, kurdele kesilerek, Divriği-Sivas arasındaki seferler başlatıldı. Bakan Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman ve beraberindekiler, Raybüs'le Divriği'ye gitti.

Yerli üretim Anadolu setleri

TCDD'nin bağlı ortaklığı Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketince (TÜVASAŞ) üretilen Anadolu setlerinin her türlü konfora sahip olduğu belirtildi. Yerli üretim Anadolu setlerinin daha konforlu ve daha hızlı bir hizmet sunduğu, kısa ve orta mesafeli taşımacılıkta işletme maliyetini düşürdüğü, demiryolunun yolcu taşımadaki payını artırdığı kaydedildi. Konvansiyonel hatlardaki en uzun tünel olan 5,5 kilometrelik Deliktaş Tüneli'nin de bulunduğu, 50 kilometrelik Tecer-Kangal varyantının bitirilmesiyle yakınlaşan Sivas-Divriği arasında sefere konulan Anadolu setleriyle seyahat süresinin 5 saatten 2 saat 16 dakikaya ineceği ifade edildi. Seferlerin, Divriği'den saat 06.00 ve 14.45'te, Sivas'tan ise saat 08.45 ve 17.50'de yapılacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Osman Ateş 17 Ağustos 2022 13:19

Tirenin sayibirim de onun icin

Sonraki Haber Yükleniyor...