Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2016 15:45

112'yi gereksiz arayan cezalandırılacak

112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz arayanların bundan sonra telefon, isim ve adresleri belirlenecek ve para cezasına çarptırılacak.

112'yi gereksiz arayan cezalandırılacak
112, 112 Acil Çağrı Merkezi,

Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, sağlık, emniyet, jandarma ve itfaiye başta olmak üzere acil çağrıların tek çatı altında toplandığı 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan gereksiz çağrıların cezasız kalmayacağını açıkladı.

112'Yİ GEREKSİZ ARAYANLARA PARA CEZASI

Vali Ahmet Altıparmak "112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen gereksiz aramalar ve asılsız ihbarlar cezasız kalmayacak. Asılsız ihbar ve gereksiz aramaların önlenmesinde uygulamanın birinci aşamada kişilerin uyarılması, ikinci aşamada idari işlem, üçüncü aşamada ise adli süreci başlacak. Bu kişilerin yaptıkları arama üzerinden kurum tutanağı tutularak telefon, isim ve adres tespitinin hızlı bir şekilde yapılıp Kabahatler Kanunu'na göre para cezası uygulanacak." dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...