Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ağustos 2018 14:02

1245 çocuk azotla dondurma yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezinde düzenlenen "Planet Dondurma Atölyesi"nde katılan 1245 çocuk, azotla dondurma yaparak hem eğlendi hem de bilimsel çalışma deneyimi yaşadı.

1245 çocuk azotla dondurma yaptı
Planet Dondurma Atölyesi,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi,Gezegenevi ve Bilim Merkezi,

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezinde 1245 çocuğun katılımıyla "Planet Dondurma Atölyesi" düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Türkiye'nin halka açık ilk Gezegenevi ve Bilim Merkezinde, Bülbülzade Vakfı, Gaziantep Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi ve Sığınmacılar ve Göçmenler Derneğinden öğrencilerin katıldığı, Planet Dondurma Atölyesi düzenlendi.

Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nde 1245 çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen atölyede, havanın yüzde 79'unu oluşturan azotla dondurma yapıldı.

Hem eğlenen hem de bilim dünyasının kapısını aralayan çocuklar, bilimsel bir çalışmaya katılmanın deneyimini yaşadı.

Atölyede, sıfırın altında 196 derecede dondurulan sıvı azota süt, şeker, vanilya, krem şanti ile isteğe göre sos ve bisküvi eklenerek buzdolabı ya da dondurucu bir cihaz olmaksızın dondurma yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...