Tgrt Haber
30 Mart 2015 16:55

15 kiloluk böbrekler şaşırttı

Antalya'da 4 yıldır diyalize giren 52 yaşındaki kadının organ nakli sırasında alınan iki böbreğinin 15 kilogramlık ağırlığı, ameliyat ekibini bile şaşırttı.

15 kiloluk böbrekler şaşırttı
ameliyat,böbrek,

Ankara'da yaşayan 52 yaşındaki emekli Aysen Eminoğlu'na 20 yıl önce polikistik böbrek hastalığı teşhisi konuldu. Hastalık nedeniyle ağrı çeken ve tansiyon rahatsızlığı yaşayan Eminoğlu, 4 yıl önce diyalize girmeye başladı.
Haftanın üç günü diyalize giren Eminoğlu'nun sağlığına kavuşması için doktorlar, böbrek nakli ameliyatı olması gerektiğini bildirdi. Bu sırada Eminoğlu'nun 57 yaşındaki eşi İbrahim Eminoğlu, böbreğini vermek için gönüllü oldu. Aile, nakil için Medical Park Antalya Hastanesine geldi.
Böbreklerin ağırlığı doktorları bile şaşırttı
Gerekli tetkiklerin ardından Eminoğlu çifti, nakil için ameliyata girdi. Hastanenin organ nakli merkezi başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş yönetiminde gerçekleşen ameliyat sırasında doktorlar, böbreklerin büyüklüğü nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı.
Eminoğlu'nun işlev görmeyen iki böbreği alınarak yerine eşinin böbreği nakledildi. Naklin ardından doktorlar, Eminoğlu'nun 43 santimetre büyüklüğündeki sağ böbreğinin 8, 42 santimetre büyüklüğündeki sol böbreğinin ise 7 kilogram ağırlığında geldiğini belirledi. 
Doğum gününde nakil oldu
Başarılı geçen naklin ardından sağlığına kavuşan Eminoğlu, "Büyük beden kıyafetler giyiyordum. Böbreklerim alınınca bir anda 15 kilo zayıfladım. Kuş gibi hafifledim. Çok mutluyum. Doğum günümde nakil olmak benim için ikinci bir mutluluk oldu" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Demirbaş ise meslek hayatında ilk kez bu kadar büyük böbrek gördüğünü söyledi. Demirbaş, "Böbreklerde binlerce kist vardı. Böbrekleri görünce çok şaşırdım. Bu kadar büyük böbreklere rastlamadım" dedi.
Demirbaş, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...