Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Haziran 2018 11:59

15 Temmuz gecesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında dönemin Jandarma Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Veli Turan'ın alıkonulma anına ait görüntüler ortaya çıktı. .

15 Temmuz gecesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı
15 temmuz,darbe,darbeci

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahını ele geçiren darbecilerin Tuğgeneral Veli Turan'ı alıkoyma görüntüleri ortaya çıktı. Karargahda 15 Temmuz 2016'da yaşananlara ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarının da bulunduğu bilirkişi raporu, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Raporda dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Veli Turan'ı silah zoruyla alıkoyma görüntüleri de yer aldı. Darbecilerin önce diğer rehinelerin tutulduğu salona getirdikleri Turan'ı daha sonra 3. kattaki salona götürdükleri anlar da karargahın kameraları tarafından kaydedildi. Kamera kayıtlarına göre Turan, sabah saatlerine kadar burada rehin tutuldu. İlerleyen saatlerde Polis Özel Harekatın karargaha operasyon düzenlemesiyle Turan ve diğer rehineler kurtarıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...