Tgrt Haber
15 Nisan 2014 23:28

Şehidimiz için Türk-Yunan işbirliği

Yunanistan, 8 Ekim 1996'da Ege'de şehit düşen yüzbaşı Nail Erdoğan'ın naaşının çıkarılması çalışmalarına katkıda bulunmaya hazır olduğunu açıkladı.

Şehidimiz için Türk-Yunan işbirliği
Nail Erdoğan, türk, yunan, erdoğan, pilot, uçak, şehidimiz,

Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstantinos Kutras, Türk makamlarının düşen Türk savaş uçağı ve pilot Erdoğan'ın naaşının çıkarılması için Sakız (Hios) adasının güneyinde uluslararası sularda yapılan araştırmalar hakkında Yunan makamlarına bilgi verdiklerini belirterek, "Gerekirse uçağın ve pilotun bulunmaları ve çıkarılmaları gayretlerine katkıda bulunmaya hazırız" dedi. Kutras, Yunan tarafının, araştırmaların uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleşmelerinin teminat altına alınması için gerekli diplomatik girişimlerde bulunduğunu da kaydederek, konuyu yakında takip ettiklerini belirtti. Ege'de 18 yıl önce yaşanan olayla ilgili Türkiye ve Yunanistan'ın farklı görüşleri bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...