Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2014 12:34

2 astsubayı şehit eden zanlı öldürüldü

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 2 astsubayı şehit eden zanlının, ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

2 astsubayı şehit eden zanlı öldürüldü
çanakkale, biga ilçesi, 2 astsubayı şehit eden zanlı, zanlı öldürüldü,

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 2 astsubayı şehit eden zanlının, ölü olarak ele geçirildiği bildirildi. Biga Kaymakamı Fatih Genel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarnıç köyündeki olayın ardından köy yakınlarındaki kırsal alana kaçan zanlı Yakup A'yı bulabilmek için polis ve jandarma özel harekat timlerinin operasyon başlattığını kaydetti. Bu kişinin olay yerine yakın bir bölgede varlığının tespit edildiğini belirten Genel, zanlının Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel harekat timlerince ölü olarak etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Biga İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, aile içi şiddetten kaynaklı jandarmaya bir ihbar geldiğini söyledi. Sarnıç köyünde yaşayan bir kişinin silahla ateş edip, eşine şiddet uyguladığını aktaran Çınar, şunları kaydetti:
"Gelen ihbar üzerine merkez karakol komutanımız yanına ekibini alıp Sarnıç köyüne gidiyor. Şahsı daha önceden tanıyor. Hatta daha önceden karakolda kendisine yemek de ısmarlamış. Biraz da bu güvenle ikna edeceğini düşünerek yaklaşıyor. O anda da şahıs tarafından kafasına ateş edilmek şehit ediliyor. Akabinde kaçıyor. Akşam jandarma komutanlığımız olaya birliklerini sevk etti. Oradaki ailelerin halen tehdit altında oldukları için güvenliğini aldılar. Alan ormanlık ve gece olduğu için şahıs tekrar köyüne dönüyor. O esnada olayın incelemesini yapmak üzere hareketlenen astsubayımız da şehit ediliyor. Çok vahim bir olay. Tamamen ailenin huzurunu güveni sağlamak üzere oraya görev için giden arkadaşlarımızın peş peşe şehit edilmesi hakikaten hem bizi hem de Çanakkale halkının yüreğini yaraladı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...