Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2014 22:55

Hatay'da yaşanan dehşetin fotoğrafı

Hatay'ın Yayladağı ilçesi kırsalında, Suriye'den atıldığı değerlendirilen top mermisi traktörü vurdu. 2 kişi yaralandı, birinin durumu ağır.

Hatay'da yaşanan dehşetin fotoğrafı
hatay,dehşet,foto,yayladağı,ilçesi,

Suriye'nin Keseb Bölgesi'nde muhalif ve rejim askerleri arasında devam eden çatışmalar sırasında ateşlenen top mermisi, Yayladağı İlçesi'nin Denizgören Mahallesi'nde bir traktöre isabet etti. Olayda, 54 yaşındaki Mehmet Taşdemir ile 26 yaşındaki Abdussamet Önal yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Mahalle Muhtarı Bahtiyar Taşdemir, top mermisinin Suriye tarafından geldiğini belirterek, "Top mermisi, ağabeyim Mehmet Taşdemir'in kullandığı traktöre isabet etmiş. Ağabeyim ve traktörde bulunan yeğenim Abdussamet yaralandı. Yeğenimin durumu iyi ama ağabeyimin sağlık durumu ciddi" diye konuştu.
KARŞILIK VERİLDİ
Hatay Valiliği, Hatay'ın Yayladağı ilçesi Denizgören köyünde traktöre  isabet edip 2 kişinin yaralanmasına neden olan merminin top mermisi olduğunu açıkladı.  Angajman kuralları gereği atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verildiğini bildirdi.
BACAĞI PARÇALANDI
Top mermisinin isabet etmesi sonucu meydana gelen patlamada yaralanan Mehmet Taşdemir ile Abdussamet Önal, götürüldükleri Antakya Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Yaralılardan birinin bacağının parçalandığı belirtildi. Antakya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan A.Ö (26) ve  M.T  (54) ile yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, yaralıların  durumları ve olay hakkında yaralı yakınlarına bilgi verdi.
RÖMORKA İSABET ETTİ
Lekesiz, top mermisinin iki kişinin bulunduğu traktörün römorkuna isabet ettiğini  bildirdi.Bir kişinin ayağından ağır şekilde yaralandığını, diğer kişinin de  vücudunda şarapnel parçaları isabet etmesi nedeniyle yaralar oluştuğunu aktaran  Lekesiz, şunları kaydetti:"Her iki yaralıya da müdahale ediliyor, tıp biliminin yapması gereken  ne varsa hepsi yapılıyor, bu konuda müsterih olun. Eğer yaralıların başka bir  yerde daha iyi tedavi edilebileceğini düşünüyorsanız, hastanemizin sahip olduğu  imkan ve kabiliyetler Ankara'da veya İstanbul'da ne yapılabiliyorsa aynı  kapasitede ve düzeydedir. Bu konuda rahat olun. İşinin ehli hekimlerimiz var. Hastanın sağlığı için ne yapılması gerekiyorsa yapıyorlar. Hastamız şimdi  ameliyata alınıyor. Eğer hastanın kurtulabilmesi için ayağının kesilmesine karar  verilirse gereğini yapacaklar. Ayağının kesilmesi için gerekli bir tıbbi karar ve  müdahale gerekmiyorsa onu yapacaklar.'Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle zaman zaman Türkiye  sınırlarına top mermisi sektiğini anlatan Lekesiz, ''Suriye topraklarından bize  yanlışlıkla dahi olsa gelen top mermisi, havan topu benzeri gelişmelere anında  misliyle karşılık veriliyor. Bugünkü gelen toplara da çok fazlasıyla karşılık  verildi ve gereği yapıldı. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Devletimizin tüm kurum ve  kuruluşları yapılması gereken ne varsa hepsini yapıyor'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...