Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2018 09:47

20 bin muhalif emir bekliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Afrin operasyonunun yakın zamanda başlayacağını açıklamasının ardından gözler bölgedeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerlerine çevrildi.

20 bin muhalif emir bekliyor
suriye,dünya

Afrin'e başlatılacak muhtemel bir operasyona Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanısıra, Fırat Kalkanı Harekâtı'na katılmış olan ÖSO bileşenleri de iştirak edecek. Fırat Kalkanı Harekâtı'na katılan Feylak eş-Şam'ın liderleri Muaz ebu Ömer "20 bin ÖSO unsuru Afrin hazır ve alarmda. Operasyona katılacak olan ÖSO askerleri Afrin'in hemen doğusundaki Azez'de konuşlandı" dedi. El-Bab bölgesi civarındaki ÖSO unsurlarının da Azez'e kaydırıldığı öne sürülüyor. Fırat Kalkanı Gücü içinde yer alan Sultan Murad Tugayı komutanı Ahmed Osman da "DEAŞ'a karşı yürütülen mücadele sona erdi. Şimdi önümüzde YPG/PYD var" diye konuştu. Suriye'nin kuzey batı noktasında bulunan ve YPG'nin kontrolündeki Afrin, kuzey ve batıda Türkiye sınırı doğu ve güneyden de hem Suriye içindeki TSK unsurları hem de Fırat Kalkanı güçleri tarafından çevrelendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...